KOMMENTAAR ⟩ Sportlastele meeldib olümpiakülas

Ville Arike
, reporter
Copy
Õhtune vaade olümpiakülale.
Õhtune vaade olümpiakülale. Foto: LAURENT GILLIERON/EPA/SCANPIX

Nagu hea lugeja paberlehte sirvides või Postimehe veebi külastades näeb, pajatas eile Eesti ajakirjanikele olümpiavõistluste-eelsetest muljetest aukartust äratavalt palju sportlasi – tervelt 23.

Nad olid rõõmsad ja positiivsed ning pakatasid optimismist. Nõnda paljude sportlastega suheldes ja neid jälgides võis tajuda, et nad on olümpiakülas rahul. Näiteks koondise pesamuna Eneli Jefimova ütles, et küla ületab tema ootusi.

Kõvasti kiita on saanud sportlaste toitlustamine, ehkki see on toonud kibedama hetke Kristin Kuubale, kes mõni kuu tagasi põetud koroona tõttu pole maitsemeelt tagasi saanud ja peab seega kuulama teiste jutte maitsvatest toitudest.

Koroona paneb kogu maailma proovile ja sportlased pole erandiks. Nad on paljude viimase poolteise aasta jooksul ära jäänud võistluste tõttu olnud ka professionaalses mõttes selged kannatajad.

On rõõmustav näha, et olümpiamängude korraldajad püüavad atleetide elu vähemalt olümpiakülas teha nii tavapäraseks, kui neis tingimustes võimalik. See aitab võistlusteks keskendumisele kaasa, võib eeldada kõrgetasemelisi olümpiamänge ja loota, et eestlased suudavad mitmel alal kõvasti kaasa rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles