Selgus, millisest koondisest pärinevad enam kui pooled olümpiaküla koroonapositiivsed

Postimees Sport
Copy
Koroonatestide kogumispunkt Tokyo olümpiamängudel.
Koroonatestide kogumispunkt Tokyo olümpiamängudel. Foto: CIRO FUSCO/EPA/Scanpix

Tšehhi olümpiakomitee on algatanud uurimise, et välja selgitada, kas nende delegatsiooni liikmed pidasid kinni rangetest koroonavastastest meetmetest pärast seda, kui kuus nende sportlast on saanud positiivse koroonatesti tulemuse.

Rannavõrkpalluri Markéta Nausch-Slukovást ja jalgrattur Michal Schlegelist said seni viimased Tšehhi sportlased, kes positiivsete koroonatestide tõttu mängudelt kõrvale jäeti.

Kohaliku spordiorganisatsiooni algatatud uurimine proovib tuvastada, kas nende koondise liikmed täitsid enne mängudele minemist koroonavastaseid meetmeid. Tšehhi koondisest on koroonasse nakatunud neli sportlast ja kaks tugipersonali liiget.

Viimased juhtumid põhjustavad korraldajate ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) leeris märkimisväärset muret võimaliku nakkusohu pärast. Ligi pooled olümpiaküla positiivsetest koroonaproovidest on andnud just Tšehhi koondislased.

Tšehhi delegatsiooni juht Martin Doktor tunnistas, et olukord on tõsine. «Oleme leviku peatamiseks teinud endast kõik alates selle probleemi ilmsiks tulemisest,» ütles delegatsiooni juht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles