PM TOKYOS ⟩ Kas neljapaadil on muretsemiseks põhjust? Treener: see on hea küsimus

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Eesti neljapaat Tokyo olümpia eelsõidus.
Eesti neljapaat Tokyo olümpia eelsõidus. Foto: Tairo Lutter

Eesti neljapaat leppis Tokyo olümpia eelsõidus kolmanda kohaga, mis tähendab, et finaalkohta tuleb püüda pühapäeval vahesõidust. Koondise treener Veikko Sinisalo selles suurt probleemi ei näe, kuid nentis, et plaan oli hoopis teistsugune.

Eesti sõudenelik koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Jüri-Mikk Udam kaotas eelsõidus 7,87 sekundiga Poolale ja 7,84 sekundiga Itaaliale.

«Sõit ei läinud nii, nagu oleksin tahtnud, sest me ei saanud otse finaali. Peame maha istuma ja vahesõiduks plaani paika panema,» lausus Sinisalo.

Soomlase sõnul ei liikunud paat ühtlaselt. Miks see nii oli, peab selgitama võistlusjärgne analüüs. Küsimusele, kas muretsemiseks on põhjust, vastas ta. «See on hea küsimus. Kui saame paadi liikuma, siis pole. Aga esmalt tuleb paat liikuma saada.»

Pühapäeval toimuvas vahesõidus jagatakse välja kaks finaalkohta. Nende eest asuvad võitlustulle Eestiga samasse eelsõitu kuulunud Norra (+9,77) ja Saksamaa (+10,86). Teisest eelsõidust tulevad vahesõitu Suurbritannia, Hiina ja Leedu, finaalkoha kindlustasid Holland ja Austraalia.

Kuigi Sinisalo eelistanuks otse finaali pääseda, ei arva ta, et vahesõit peaks meie meestele suures kuumuses probleem olema. «Rios sõitis Saksamaa samuti vahesõitu ja tuli olümpiavõitjaks,» lisas ta.

Vastavalt eelnevale kokkuleppele tuleb Endreksonil täna minna avatseremooniale Eesti lippu kandma. Teised mehed jäävad pidulikust sündmusest ilma. «Panime paika, et kui saame finaali, võivad teised ka minna, aga nüüd jäävad nad koju. Tõnu peaks ka kell 21 juba kodus olema, seega see pole probleem,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles