PM TOKYOS ⟩ Udam: päris tihti on esimene sõit kopsutapja ja teises on keha juba pingutuseks valmis

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Eesti neljapaat Tokyo olümpia eelsõidus.
Eesti neljapaat Tokyo olümpia eelsõidus. Foto: Tairo Lutter

Eesti neljapaati kuuluv Jüri-Mikk Udam ei kavatse eelsõidu kergest pettumusest pead norgu lasta, sest katki pole veel midagi.

Neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Udam jäi eelsõidus esimesena finaali ukse taha. Uus võimalus medalisõitu pääseda avaneb pühapäeval vahesõidust.

«Pead pole mõtet norgu lasta, meil on tähtsad sõidud veel ees. Saame siit omad järeldused teha ja loodetavasti oleme vahesõidus juba võimekamad,» sõnas kevadel neljapaadiga EM-pronksi võitnud sportlane.

Udami hinnangul ei liikunud neljapaat eelsõidus nii vabalt, kui oleks pidanud. «Me ei saanud tõmbevabadust sisse. Ei olnud tunda, et paat oleks vaba, kuigi kiirus oli iseenesest olemas. Võib-olla surusime liiga palju vabaduse arvelt. Teine 1000 meetrit oli selle võrra raskem ja me ei suutnud Poolale ja Itaaliale vastata,» selgitas ta.

27-aastase sõudja sõnul võis oma rolli mängida ka kahe kuu pikkune võistluspaus. «Võib-olla oli võistluspaus natukene pikk. Eelsõit võis meile olla nagu lahtisõit, et kehale hoop anda. Päris tihti on nii olnud, et esimene sõit on kopsutapja ja teises on keha juba pingutuseks valmis.»

Päris lõpuni eestlased eelsõidus ei pingutanud ning hakkasid ühel hetkel jõuvarusid säästma. «Kui oleme liidritele löögiulatuses ehk paadi sees, siis viimase 300 m peal hüüame lõpukiirenduse. Täna me seda ei teinud, sest vahe oli kaks-kolm paati. Polnud mõtet end kiirendusega ära tappa,» ütles ta.

Ühtlasi kinnitas Udam, et muretsemiseks pole põhjust. «Kui hakkad olümpial muretsema, siis väga kaugele sa ei jõua. Peame hoidma pea püsti ning fookuse sees.»

Eesti neljapaadi vahesõit toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 4.40. Kahe viimase finaalkoha eest hakkavad lisaks Eestile võitlema veel Saksamaa, Hiina, Suurbritannia, Norra ja Leedu. 27. juulil toimuvale medalisõidule kindlustasid koha Poola, Itaalia, Holland ja Austraalia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles