PM TOKYOS ⟩ Eesti vehklejad said teada vastased, Kirput võib kiirelt oodata maailma esinumber

Ville Arike
Copy
Eesti vehklejad Tokyos võistluseelsel pressikonverentsil. Neist Irina Embrich (vasakult) ei saa individuaalvõistlusel osaleda. Medaleid lähevad püüdma Katrina Lehis, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu.
Eesti vehklejad Tokyos võistluseelsel pressikonverentsil. Neist Irina Embrich (vasakult) ei saa individuaalvõistlusel osaleda. Medaleid lähevad püüdma Katrina Lehis, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu. Foto: Tairo Lutter

Tokyo olümpiamängudel toimub homme naisvehklejate epee individuaalturniir, eestlannad said teada esimesed vastased.

Vehklemises käib tabeli moodustamine lihtsalt - ranges vastavuses maailma edetabeliga. Loosimist ei ole ning seetõttu oli kõik üsna aimatav. Lõpuks sõltub tabel siiski sellest, kes konkreetselt osalevad.

Eestlannadest on Tokyos kõrgeima, 11. asetusega Katrina Lehis, kelle esimene vastane on 22. asetusega poolatar Ewa Trzebinska. Samal tabelipoolel on Julia Beljajeva (23), kes sai avavastaseks prantslanna Coraline Vitalis' (10).

Kui rääkida teekonnast medalimatšideni, on raskeim ehk Erika Kirpu (17) seis. Ta läheb hakatuseks kokku ameeriklanna Kelley Hurleyga (16), kuid võidu korral ootab teises ringis ilmselt maailma esinumber, korealanna In-jeong Choi.

Lehise vastaseks võib teises ringis tulla 6. asetusega itaallanna Mara Navarria, Beljajeval 7. asetusega korealanna Young Mi Kang. Omavahel saaksid Lehis ja Beljejeva kokku minna alles poolfinaalis.

Epeeturniiril osaleb 34 naist. Meie vehklejatest esimestena lähevad Eesti aja järgi kell 4.25 rajale Kirpu ja Beljajeva. Lehise matš algab kell 4.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles