Järelvaadatav ⟩ Eesti rekordi ujunud Kregor Zirk teenis 15. koha

Sport
Copy

Laupäevast alates saame Tokyo olümpial kaasa elada meie ujujatele. Otsa tegi lahti Kregor Zirk, kes võistles 400 m vabaltujumises.

Kregor Zirk ujus täna Tokyo olümpial 400 m vabalt ja püstitas Eesti rekordi. Uueks Kregori ujutud Eesti rekordiks on 3.47,05. Tulemuseks 15. koht. Eelmine rekord ajaga 3.48,35 kuulus samuti Kregori nimele ja oli ujutud selle aasta mais.

Finaali oleks pääsenud ajaga 3.45,68.

Enne võistlust:

Tokyo on Zirgi esimeseks olümpiaks ning 400 m vabalt tema üks trumpalasid. Mai keskel peetud Euroopa meistrivõistlustel jõudis Eesti rekordiomanik just sel alal finaali.

Mida rääkis Zirk aga neljapäevasel pressikonverentsil? «Mina poolfinaali jõudmist või mitte jõudmist ei ennusta. Eks stardis ole näha. Üritan elu nautida ja endast parima anda,» ütles Zirk.

Ta ajas tükk aega taga olümpia A-normi ning see ongi tänavusele aastale jätnud oma jälje. «Viimased neli kuud on olnud päris huvitavad ja teistsugused. Püüan nüüd neljandat korda olla elu parimas vormis – varem pole mu karjääri jooksul midagi säärast olnud.

Täitsin poolteist kuud tagasi normi ning olümpiaks valmistuda olen saanud alles sealtmaalt alates. Enne seda, kui normist mõned sajandikud puudu jäid, oli vaimselt ikka raske. Kui norm ära tuli, kukkus kivi südamelt,» kirjeldas Zirk üleelamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles