ROKi president koroonaaja raskustest: olümpiamängud on justkui valgus tunneli lõpus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thomas Bach.
Thomas Bach. Foto: Petr David Josek/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach pidas Tokyo mängude avatseremoonial väga pika ja südamliku kõne. Selles jäi kõlama avaldus, kus Bach võrdles olümpiamänge valgusega tunneli lõpus.

«Tänane päev süstib taaskord inimkonda lootust. Jah, Tokyo mängud on väga erinevad, mida oleksime lootnud, kuid rõõmustabe, et 205 olümpiakomitee sportlased saavad üheskoos olümpiakülas elada. Korralduskomitee ja Jaapani valitsus on näinud väga suurt vaeva ja soovin neid kõige eest tänada,» alustas Bach oma sõnavõttu avatseremoonial.

«Tokyo mängude korraldamine oli äärmiselt keeruline. Maavärin, koroonaviirus... Soovin tänada kõiki meditsiinitöötajaid, kes aitavad maailmal võidelda pandeemiaga. Samad sõnad ka kõikide vabatahtlike kohta. Te olete parimad Jaapani esindajad, suur tänu teile.

Olümpiamängude ühtsus on nagu valgus pimeda tunneli lõpus. Pandeemia on meid teineteisest eraldanud ja armastatustest eemale viinud. Olümpiatuli õhkab solidaarsust ja valgust kogu maailmale,» lõpetas Bach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles