PM TOKYOS ⟩ Avaringis kaotanud Kirpu: olin pinges ega andnud endast parimat

Copy

Epeevehkleja Erika Kirpu jaoks lõppes Tokyo olümpia individuaalturniir kohe avaringis, kus eestlannal tuli otsustaval torkel tunnistada ameeriklanna Kelley Hurley 15:14 paremust tunnistada. 

Kohtumise algus oli Kirpu jaoks keeruline ning avaperioodi kaotas ta 2:4. Teisel perioodil hakkasid asjad aga paremini sujuma ning selle lõppedes leidis eestlanna ennast juba 8:7 eduseisu. Mida ta muutis? «Taktikalisi asju ning tehniliselt ka treener natukene aitas,» sõnas Kirpu pärast kohtumist teleintervjuus, ent lisas seejärel kärmelt, et oli matšis liiga pinges. 

See pinge väljenduski siis kolmandal perioodil. Kirpu juhtis veel 12:10, kuid ameeriklanna suutis sealt viigini ronida ning seejärel liiguti topelttorgetena seisuni 14:14. Normaalajal kumbki otsustavat torget ei teinud ning võitja selgitati lisaminutil, kus prioriteet loositi Kirpule. 

See tähendas, et kui torget ei sünnigi, pääseks järgmisesse ringi tema. Ent torge siiski tuli ning paraku Hurley poolt. 

«Olin väga pinges, lihtsalt väga-väga pinges,» tunnistas pettunud eestlanna pärast võistlust. Lohutust ei pakkunud seejuures ka asjaolu, et allajäämine tuli tasavägises matšis. «Oli küll [tasavägine], aga ma ei usu, et andsin endast parima. Kindlasti olen võimeline rohkemaks. Olin väga-väga pinges.»

Kirpu ja Hurley duelli otsustavad hetked:

Mõni minut hiljem lisas Kirpu Eesti lehemeestele, et matši alguses oli seis veel parem, kuid lõpp möödus pingeseisundis.

«Ma ei usu, et närveerisin üle, sest tundsin end siin Tokyos väga hästi. Pinge tekkis alles täna siin saalis. Ameeriklased tavaliselt naudivad kõike rohkem, meie jääme tihti mõtetesse kinni. Võib-olla valmistusin üle. Kui oleks veel üks võimalus, arvan, et vehkleksin paremini,» lausus Kirpu.

Ta lisas: «Usun, et hakkasin eduseisu liiga hoidma. Oleksin tahtnud rohkem improviseerida, aga otsustasin jälgida treeneri plaani. Kunagi ei tea ette, mis parem oleks. Viimasele torkele minnes oleksin võib-olla tahtnud rünnata, aga otsustasin, et hoian end tagasi, kaitsen.»

Kirpu ei usu, et kiire väljalangemine mõjutaks kolm päeva hiljem peetavat võistkonnavõistlust. «Me kõik oleme heas hoos,» kommenteeris Kirpu samal ajal kõrvalrajal vehelnud Julia Beljajeva kindlat 15:5 võitu. «Arvasin, et olen ise ka heas vormis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles