PM TOKYOS ⟩ Krampidega võidelnud Kontaveit vandus olümpiadebüüdil alla kuumusele, mitte vastasele

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy

Esimest korda olümpial osalenud tennisist Anett Kontaveit piirdus Tokyos ühe mänguga. Füüsiliselt tugevam Maria Sakkari murdis eestlanna maha 7:5, 6:2. 

Lõõmava päikese käes, umbes 35 soojakraadi juures toimunud kohtumist alustas kindlamalt Kontaveit. Ta vältis suuremaid apse, sundis vastase eksima ja pääses 5:2 juhtima. Siis vahetati aga palle ja kõik muutus. 

Üha rohkem enesekindlust kogunud Sakkari võitis viis geimi järjest ja ühtlasi avaseti 7:5. Teise vaatuse alguses Kontaveit võitles, kuid kreeklanna võimu vastu enam rohtu polnud. Nukker eestlanna tunnistas ajakirjanike ette jõudes, et kuumus sai temast jagu.

«Vastane oli füüsiliselt paremas vormis, selle taha ilmselt peamiselt jäigi. Alustasin küllaltki hästi, mul oli õige taktika, ei hakanud midagi üle forsseerima. Aga vastane sai rütmi rohkem sisse, punktid läksid pikemaks ja mul hakkasid sääred krampi minema,» võttis Kontaveit lahingu kokku. «Ma ei saanud selle kuumusega hakkama.»

Kas avaseti teine pool võis mängu otsustava murrangu tuua? «Ilmselt küll. Kui oleks ühe punkti veel kätte saanud, võinuks teine sett kuidagi teistmoodi minna. Ei oska ennustada, aga kahju on ikka,» vastas Eesti esireket. «Suuri üllatusi [vastase osas] polnud. Täna oli kõige raskem mul endaga toime tulla. Kõige rohkem auru läks sinna.»

Ta lisas: «Tundsin, et ma ei jõudnud pikki punkte mängida nii hästi kui muidu. Tavaliselt leian sealt rütmi ja saan hea tunnetuse ka teisteks löökideks. Täna oli pärast ühte pikka pallivahetust veel mitu punkti hing kinni. See võttis minu mängult palju ära.»

Anett Kontaveit võitles lisaks vastasele ka lihaskrampidega. 
Anett Kontaveit võitles lisaks vastasele ka lihaskrampidega. Foto: Andres Putting

Avaringi eel ütles Kontaveit, et talle meeldib kuumas mängida. Tokyo niisked tingimused osutusid aga erakordselt raskeks. 

«See on ikka päris kuum, absoluutselt õhku pole! Mul pole kunagi krampe olnud, aga täna tõmbasid mõlemad sääred krampi. Ma pole päris keset suve Aasias kunagi käinud. Veidi teistmoodi. Esimesel kahel päeval polnud kuumus nii hull. Viimased kaks päeva on olnud aga eriti lämbe ja vähese õhuga,» arutles Kontaveit, kes püüdis muret varjata.

«Mida rohkem näitan, et jalad krampi lähevad, seda rohkem saab ilmselt vastane indu. Üritasin vastasele anda nii vähe kui võimalik. Aga tundus, et tema sai hoogu kogu aeg juurde ja hakkas paremini mängima.»

Tavakülastajaid tribüünidele ei lasta, ent lisaks ajakirjanikele, fotograafidele, treeneritele ja kohtunikele tohivad mänge lähedalt jälgida koondiste delegatsiooni liikmed. Mõnikümmend inimest oligi lahingut jälgimas, sealhulgas ka omajagu eestlasi, näiteks EOK peasekretär Siim Sukles ja kergejõustikuliidu pealik Erich Teigamägi. Kreeka kolleegidele jääde häälekuselt siiski veidi alla. 

«Eestlased ongi vist üldiselt natukene tagasihoidlikumad. Aga ikka tundsin toetust. Tore oli, et nii paljugi inimesi kaasa elas. Veidi ikka aitab. Aga selles kuumuses poleks sellest ilmselt nii või naa piisanud,» märkis Kontaveit. 

Ta tunnistas, et tahaks nüüd võimalikult ruttu koju saada. Pärast väikest puhkust alustab Kontaveit USAs ettevalmistust augusti lõpus startivaks hooaja viimaseks suureks slämmiks, US Openiks. 

Vaata ja kuula, mida Kontaveit videointervjuus veel rääkis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles