PM TOKYOS ⟩ Käe soojaks lasknud Olesk: tulen lasketiirust tagasi peaaegu positiivse emotsiooniga

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Peeter Olesk.
Peeter Olesk. Foto: Madis Veltman

Sportlaskur Peeter Olesk tegi 10 meetri õhupüstoliharjutuses Tokyo olümpia avastardi, kuid jäi finaali pääsust kaugele.

Olesk sai kuue seeriaga kokku punktisumma 564, mis andis kvalifikatsioonis 36 sportlase konkurentsis 33. koha. Kvalifikatsiooni võitis 19-aastane Saurabh Chaudhary tulemusega 586, viimase ehk kaheksandana pääses finaali 578 silma lasknud serblane Damir Mikec.

28-aastase Oleski isiklik rekord sel alal on 584 silma, mis taganuks kindlalt koha finaalis. Ent nagu Põlvast pärit sportlane tõdes, pole see tema igapäevane tulemus. «Isiklikku rekordit oli kindlasti täna raske lasta. Rekord oli tehtud õhkrelva hooajal tugeva trenni pealt, nüüd oli vaja lihtsalt võistluskogemust saada,» sõnas ta pärast võistlust.

Õhupüstoliharjutuses ta endale kohalist eesmärki ei seadnudki. Tegu on tema kõrvalalaga ning pigem nägi ta võistlemises head ettevalmistust 1. augustil toimuvaks olümpia kiirlaskmiseks. «Tulen lasketiirust tagasi peaaegu positiivse emotsiooniga. Õhupüstolis osalemise mõte oligi esimene võistluskogemus kätte saada. Alguses tuli väga raskelt, siis sain käpa peale,» sõnas Olesk, kelle seeriad olid vastavalt 93, 92, 96, 96, 92 ja 95 silma.

Positiivse poole pealt tõi teisel olümpial võistlev sportlane välja veel järgmist: «Saime kohtunikega tuttavaks ja protseduurid teada, mida nad nõuavad või ei nõua. Võib öelda, et tingimused olid tavapärased, midagi erilist silma ei hakanud ja kiusama ei hakatud.»

Homme kavatseb Olesk mõtted laskespordist eemale saada. «Hetkel pole vaba päeva osas konkreetset plaani. Kindel on see, et üks päev lasketiiru ei lähe,» sõnas ta.

Kui olümpia toimuks tavapärastes tingimustes, saaks mõnda teist spordiala vaatama minna. Paraku Tokyos see võimalik pole. «See reegel minu teada kehtib, et teiste sportlaste võistlusi me vaatama ei saa minna. Kui tekib võimalus teleri vahendusel vaadata, siis on kindlasti põnev Eesti koondislasi näha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles