Eesti vehklejad on nüüd olümpialt võitnud viis medalit

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy

Lisaks Katrina Lehisele said Tokyo olümpiamängudel medali kaela ka Eesti naiskonnaga olümpiavõitjaks tulnud Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu. Nad pole küll esimesed eestlased, kes vehklemises olümpiamedali võitnud, kuid siis võistlesid sportlased veel Nõukogude Liidu värvides.

Eesti vehklejad on olümpial nüüd kokku võitnud viis medalit: kui Lehis sai epee individuaalvõistluses Tokyos pronksi, siis 1972. aastal Münchenis riputati autasud Svetlana Tširkova-Lozovaja ja Georgi Zažitski kaela. Neist esimene teenis olümpiamedali ka 1968. aastal Mehhikos. Viimane oli neist muidugi kõige magusam, kui Eesti naiskond Tokyos sinimustvalge lipu all olümpiavõitjateks krooniti.

Tširkova-Lozovaja mõlemad medalid olid sealjuures kuldsed ning tulid floreti naiskonnavõistluses. Zažitski võitis pronksi epeevehklemise meeskonnavõistluses.

Huvitav on märkida sedagi, et nüüd on suveolümpiamängudelt medali teeninud seitse eestlannat. Nii Tširkova-Lozovaja kui ka trekirattur Erika Salumäe on kahekordsed olümpiavõitjad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles