PM TOKYOS ⟩ Ellermann võitles olümpiadebüüdi järel rõõmupisaratega: me tegime ajalugu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Dina Ellermann ja Donna Anna.
Dina Ellermann ja Donna Anna. Foto: Alkis Konstantinidis/Scanpix

Esimese Eesti ratsasportlasena olümpiamängudel võistelnud Dina Ellermannil oli koolisõidu kvalifikatsiooni järel raske pisaraid tagasi hoida.

Viimased kaks päeva on Ellermannile olnud väga emotsionaalsed. Eilsel avatseremoonial kandis ta koos sõudja Tõnu Endreksoniga Eesti lippu, täna täitis ta koos oma hobuse Donna Annaga pikaaegse unistuse.

«See on lihtsalt nii võimas tunne. Jah, täna sõit ei õnnestunud ja tulid sisse kallid vead. Need tulid sellistes kohtades, kus ma ei osanud oodatagi. Hakkasin natukene riskima ja tahtsin galoppi lõpuni pikendada, aga sealt tuli eksimus sisse. See ehmatas ära, paar harjutust ei tulnud just hästi välja. Olen nüüd kogemuse võrra rikkam,» rääkis Ellermann olümpiadebüüdist.

B-grupis teenisid Ellermann ja Donna Anna oma esituse eest 65,435 protsendipunkti. Vabakavale pääsemiseks tulnuks teenida aga 78,649 punkti. Vigade arvelt oli Ellermannil ja Donna Annal küll varu, aga mitte nii palju.

Kvalifikatsiooni paremad

  1. Jessica von Bredow-Werndl (Saksamaa) ja TSF Dalera 84,379 punkti
  2. Isabell Werth (Saksamaa) ja Bella Rose 2 82,500
  3. Cathrine Dufour (Taani) ja Bohemian 81,056
  4. Charlotte Dujardin (Suurbritannia) ja Gio 80,963
  5. Dorothee Schneider (Saksamaa) ja Showtime FRH 78,820

***

50. Dina Ellermann (Eesti) ja Donna Anna 65,435

«Hea sõiduga oleksime võinud kindlasti ka 70 protsenti välja sõita. Kui selliste suurte vigadega tulid sellised suured hinded, siis viis protsenti kaotasime kindlasti,» lausus ratsutaja.

Kõik tehtud vead võtab Ellermann enda peale. «Ma ei olnud stardi eel närvis, aga tahtsin lihtsalt särtsakamalt sõita. Minu mära on muidu tunduvalt särtsakam, aga kuumus on oma töö teinud. Ta ei olnud varem lennukiga lennanud, tal oli vaja kogu protsessist taastuda. Aga ta taastus ära, seega võtan vead puhtalt enda peale. Mina pean paremaks saama,» lausus ta.

Viimastel päevadel on Ellermanni kirjakasti laekunud ohtralt toetavaid sõnumeid, sest Eesti ratsapere elab tema tegemistele täiel rinnal kaasa. «Olen oma rahva ees nii tänulik. Olen saanud nii palju kirju, et pole isegi jõudnud kõiki läbi lugeda, palun selle eest vabandust. Toetus on olnud mega-mega suur. Oleme nüüd ajalugu teinud, minu jaoks on see nii…,» katkestasid rõõmupisarad Ellermanni lause.

Dina Ellermann ja Donna Anna Tokyo olümpial.
Dina Ellermann ja Donna Anna Tokyo olümpial. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/Scanpix

Ratsutaja ja tema hobune saavad mõned päevad puhata, kuid kavatsevad Tokyo fantastilistest väljakutest veel viimast võtta. Donna Anna alustab koduteed 31. juulil, Ellermann 1. augustil. «Tema maandub Belgiasse, meie Tallinnasse, aga mul juba sõbrad ootavad, kes teda koju transpordivad. Ma saan neid usaldada, tean, et ta on heades kätes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles