PM TOKYOS ⟩ Arstiabi vajanud Udam turgutati kiirelt üles: ta on juba täiesti adekvaatne

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Kuumus ja suur pingutus niitsid Jüri-Mikk Udami jalust.
Kuumus ja suur pingutus niitsid Jüri-Mikk Udami jalust. Foto: Tairo Lutter

Eesti neljapaadi liige Jüri-Mikk Udam vajas Tokyo olümpiamängude vahesõidu järel turgutamist, sest tema keha vandus suurele pingutusele ja kuumale alla.

«Temaga on kõik jälle hästi. See on hind, mida tuleb selg vastu seina olukorras maksta,» kinnitas Eesti koondise arst Mihkel Mardna.

Pärast finišit haaras Udam oksekoti järele ning tema transportimiseks toodi kohale ratastool. Kuna ilmastikutingimused Tokyos on karmid – varjus on sooja 35 kraadi ja niiskusprotsent läheneb 80-le, vajas võistluste järel arstiabi nii mõnigi sportlane.

Mardna kinnitas, et muretsemiseks pole põhjust ning sportlane jõuab ülehomseks finaaliks taastuda. «Jahutasime ta maha ja tegime infusioonravi. Saime vähem kui 30 minutiga kehatemperatuuri normaalsele tasemele. Hästi treenitud sportlased taastuvad sellest üldiselt kiiresti. Probleemi olla ei tohiks.»

Allar Raja sõnul pingutasid kõik sportlased täna ühtemoodi. «Tema keha reageeris kuumusele nii, et tahtis midagi tagasi anda. Ma ei kadesta teda, oksendamine on kehale veel üks megapingutus. Aga ta oli juba täitsa adekvaatne ja taastunud. Sõudmine on räme ala, väga räme,» sõnas Raja.

Ka Taimsoo tunnistas, et tal oli finiši järel raske olla. «Endalgi oli sent surmale võlgu. Tagasi tulles jalg ei liikunud ja pilt jäi aeglaseks,» sõnas ta ning läks seejärel end kiiresti jäävanni jahutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles