Lillard: eurooplased on sootuks teistsugused, kui mängivad oma riigi eest (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Damian Lillard (sinises) ja peatreener Gregg Popovich.
Damian Lillard (sinises) ja peatreener Gregg Popovich. Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Tokyo olümpia korvpalliturniir algas paraja šokiga, kui NBA staaridest kubisev USA koondis jäi avapäeval 76:83 alla Prantsusmaale. Ameeriklaste tagamees Damian Lillard sõnas pärast kohtumist, et mingist paanikast nende leeris siiski juttu pole. 

«Meie koondisel on väga suur ajalugu: me ei pruugi alati teistega põrandat pühkida, kuid meil on vähemasti võidukas ajalugu. Ehk tõesti ei juhtu liiga sageli seda, et USA koondis läheb väljakule ja kaotab, eriti kohe alguses,» sõnas Portland Trail Blazersi tagamees ESPNile. 

«Paljud inimesed üritavad maalida sellest pilti kui maailma lõpust, kuid me oleme siin olümpial ikkagi profesionaalidena ning teeme, mis vaja. Me võime jätkuvalt saavutada seda, mida tulime siia saavutama,» viitas Lillard neljandale järjestikusele olümpiavõidule. 

«Me lihtsalt üritasime liiga palju. Selle asemel, et olla lihtsalt need kes me oleme - parimad mängijad NBAst,» lausus mängumees, ent lisas seejärel põgusalt ka eurooplaste kohta. «Nad on totaalselt teistsugused, kui tulevad väljakule oma riigi eest.» 

Teistkordselt tulevad ameeriklased Tokyos väljakule kolmapäeval, kui lähevad vastamisi Iraaniga. Seejärel ootab neid laupäeval ees duell Tšehhiga. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles