PM TOKYOS ⟩ Kregor Zirk: öösel oli närv sees, ma ei maganud hästi

Ville Arike, Tokyo
Copy
Kregor Zirk on Tokyos jõudnud kahel alal 15 parema hulka.
Kregor Zirk on Tokyos jõudnud kahel alal 15 parema hulka. Foto: Tairo Lutter

Kregor Zirk tegi Tokyo olümpial ka 200 meetri vabaujumise poolfinaalis korraliku stardi ning edestas pälvis kokkuvõttes 13. koha.

«Peab olema rahul selles suhtes, et jõudsin olümpiadebüüdil poolfinaali,» võttis Zirk oma trumpala võistluse kokku. «Alati oleks tore jõuda finaali, aga ka nii oli päris hea. Arvan, et sain pingega enam-vähem hakkama.»

Zirk tunnistas, et ta ei maganud kõige paremini. «Uni parim ei olnud, öösel oli närv sees. Uinumisele kulus päris kaua aega ja paaril korral ärkasin ka üles. Kindlasti oleks saanud paremini magada, sinna võib-olla natuke aega läks,» arutles Zirk.

Zirgi ujumine 200 m vabaujumise poolfinaalis:

Ta nentis, et hommikuti on alati natuke raskem ujuda, keha on uimasem. Eile oli minek kergem. «Täna oli poole peal tunda, et lõpp võib minna natuke raskeks.»

Mõni päev tagasi, võistluse eel antud pressikonverentsil Zirk veksleid välja ei hõiganud, kuid on tegelikult väga heas vormis. Ta selgitas: «Pidin jääma realistlikuks. Sel hooajal on mul igal võistlusel olnud eesmärgiks A-norm. See väga ei töötanud minu peal, et keskendusin ainult eesmärgile. Siin üritasin mõelda sellele, mida pean tehniliselt ja taktikaliselt tegema. Teadsin, et kui teen asjad ilusti ära, on poolfinaali jõudmine reaalne.»

Kregor Zirk Tokyo olümpiabasseinis.
Kregor Zirk Tokyo olümpiabasseinis. Foto: Tairo Lutter

400 meetri vabaujumises oli Zirk paar päeva tagasi pälvinud 15. koha, mis lühematel distantsidel oleks samuti poolfinaalivääriline.

Zirk hüppab uuesti basseini juba täna õhtul, 200 m liblikujumise eelujumises. Liblikatrenni eraldi pole ta teinud, saab seetõttu pingevabalt startida ja loodab, et ujumine tuleb välja sama hästi kui EMil.

Vaata, mis rääkis Zirk veel pärast võistlust Kanal 2 antud intervjuus:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles