Skandaal Venemaal: olümpia asemel näidati telekanalites sõjaväeparaadi (6)

Postimees Sport
Copy
Pühapäeval Neeva jõel toimunud Vene sõjalaevastiku peaparaad.
Pühapäeval Neeva jõel toimunud Vene sõjalaevastiku peaparaad. Foto: Oleg Zoloto/TASS/Scanpix

Pühapäeval Peterburis toimunud Venemaa mereväe paraadi tõttu ei pääsenud telepilti Tokyos võistelnud Venemaa olümpiasportlased. Internet on pärast juhtunut süüdistustest pungil ning kohalik spordiajakirjanik küsis, kas Venemaa on spordiriik või mitte?

Ajakirjanik Aleksei Adamov tõi kriitilises artiklis välja, et enamik olümpiaaladest tõusevad aktuaalseks iga nelja aasta tagant. Paraku ei pääsenud Tokyos mitmed Venemaa sportlased isegi viivuks teleekraanile.

Otseülekandesse ei mahtunud näiteks Venemaa vehklejate ja taekwondo sportlaste teekonnad medaliteni. «Selle asemel näitas lausa kaks telekanalit samal ajal Vene laevastiku peaparaadi. Ja meie mõtleme, miks küll enamik venelastest ei tunne oma atleete,» küsis Adamov Championat.com lehel avaldatud artiklis.

Adamov mõistab, et ka sõjaväeparaad oli tähtis ülekanne, kuid tema arvates pole imestada, et viimaste küsitluste andmetel ei oska 97 protsenti venelastest öelda ühegi sportlase nime, kes Tokyo olümpial võistleb. «Ma tahan lihtsalt küsida, kas me oleme spordiriik või mitte?» põrutas ta lõpetuseks.

Venemaal näitavad olümpiaülekandeid Esimene kanal ja Match TV. Esmaspäeva hommiku seisuga on Venemaa olümpiasportlased võitnud Tokyos seitse medalit, neist ühe kuldse, neli hõbedat ja kaks pronksi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles