ROK vibutas näppu koroonareeglitele vilistavate sportlaste suunas

Postimees Sport
Copy
4x100 meetri vabalt ujumises kulla võitnud USA teatenelik. Üks tiim võib koos fotol maskideta poseerida ent erinvate koondiste liikmed ühele poodiumiastmele maskideta astuda ei tohi. Nii mõnelgi sportlasel on see reegel võidujoovastuses ununenud.
4x100 meetri vabalt ujumises kulla võitnud USA teatenelik. Üks tiim võib koos fotol maskideta poseerida ent erinvate koondiste liikmed ühele poodiumiastmele maskideta astuda ei tohi. Nii mõnelgi sportlasel on see reegel võidujoovastuses ununenud. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) andis järjekordselt teada, et kõik Tokyo olümpial osalevad sportlased ja taustajõud järgiksid koroonaprotokolli ka medalitseremoonia ajal.

Pühapäeval teatas ROK, et sportlased võivad poodiumil pooleks minutiks maski eest võtta ja piisavat distantsi hoides fotograafidele poseerida. Samas on mitut sportlast märgatud maskita oluliselt kauem, mõni vilistab reeglitele täielikult.

«Me ei saa sportlastel lubada juubeldamist, kuid me lubame neil maski eemaldada pooleks minutiks, et saaks teha fotod. Usun, et kõik mõistavad, et sellisel moel on viiruse risk väga-väga madal. Kahjuks aga uut reeglit ei täideta,» ütles ROKi esindaja Mark Adams.

ROK on teatanud, et karistab reeglite rikkujaid karmilt. Sportlasi on isegi ähvardatud mängudelt ajutiselt eemaldamisega kuni diskvalifitseerimiseni välja. Seni pole aga neid meetmeid kasutusele võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles