Soome jäi esimesest olümpiamedalist dramaatiliselt ilma

Postimees Sport
Copy
Jahilaskmise kaarraja võistluse võitnud ameeriklane Vincent Hancock.
Jahilaskmise kaarraja võistluse võitnud ameeriklane Vincent Hancock. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Soome ootas esmaspäeval toimunud Tokyo olümpiamängude jahilaskmise kaarrajalt medalit Eetu Kallioinenilt, kuid dramaatiliselt jäi soomlane võistluses esimesena medalita.

Finaalvõistlusel püsis Kallioinen pikalt esikohal, kuid lõpus tehtud eksimused maksid lõpuks medali. Võitis ameeriklane Vincent Hancock, kes kiitis ka soomlast. «Ta lasi suurepäraselt. Ta muudkui lasi ja ei eksinud. Mulle tundus, et mina lasin täpselt, aga Eetu pani aina edasi,» ütles Hancock YLE-le.

«Neljandat kohta ei taha keegi. Mul ei ole olümpiast eriti soojad tunded, aga võib-olla aja möödudes läheb paremaks,» ütles Kallioinen Soome rahvusringhäälingule (YLE) antud intervjuus.

Hancock sai 59 punktiga esikoha, taanlane Jesper Hansen 55 silmaga hõbeda ja Kuveidi laskur Abdullah Al-Rashidi 46 silmaga pronksi.

23-aastane Kallioinen ei olnud otseselt üllatusmees, kuid võistluse võitnud Hancocki jaoks oli tegemist juba kolmanda olümpiakullaga. Kallioinen loodab, et suudab 2024. aasta Pariisi mängudel taas medalimängu sekkuda.

Soome koondisel on Tokyo mängude medaliarve jätkuvalt avamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles