PM TOKYOS ⟩ USA noortekoondisega MMi võitnud jänki täitis unistuse Sloveeniaga

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Mike Tobey palli korvi surumas.
Mike Tobey palli korvi surumas. Foto: THOMAS COEX/AFP/Scanpix

Sloveenia korvpallikoondis kasutab võimalust tugevdada koosseisu ühe kodustatud mängijaga. Valikutega on hästi märki tabatud. 2017. aastal aitas meeskonna EMil võidule ameeriklasest keskmängija Anthony Randolph, tänavu toodi samale positsioonile tema kaasmaalane Mike Tobey.

Viimased kolm hooaega Hispaania tippklubis Valencias leiba teeninud pallur sai kodakondsuse suve hakul. Ta sulandus kohe hästi võistkonda ja mängis Leedus toimunud olümpia valikturniiril tähtsat rolli. Tokyo võidukas avamängus Argentina üle panustas Tobey 11 punkti ja 14 lauapalliga.

«Imeline! Me kõik oleme siin esimest korda, aga tegime kohe väga ilusa ja tugeva esituse,» rõõmustas tsenter pärast enda ja Sloveenia koondise olümpiadebüüti intervjuus Postimehele.

Uue mängija värbamisel tehti korralik eeltöö. Tobey pole küll kõige edevama arsenaliga pallur, kuid kindel töömees, kes peatreener Aleksander Sekulići joonisesse hästi sobib.

«Minuga võeti paar kuud enne olümpia valikturniiri ühendust ja küsiti, kas sooviksin mängida. Olin nõus, nad andsid mulle passi ja olen rahul, et niimoodi läks,» avas Tobey tausta.

Muide, Virginia ülikoolis õppinud ja mänginud pallur võitis 2013. aastal USA U19-vanuseklassi koondisega MM-tiitli. Samas tunnistab Tobey, et sai juba toona aru, et ülitihedas konkurentsis on meeste rahvusesindusse jõudmine põhimõtteliselt võimatu.

«See tundus liiga suur amps. Aga kindlasti ei arvanud ma tol hetkel, et Sloveenia koondisega olümpial mängin. Ma ei teadnud siis, kus Sloveenia asubki,» muigas Tobey, kes tunneb end vaatamata võõra riigi esindamisele mugavalt.

«Olümpiale jõudmine on üüratu saavutus. Olen juba lapsest saati olümpia korvpalliturniiri mänge vaadanud ja siin mängimisest unistanud. USAs on olümpia ülioluline sündmus. Olen suviti lihtsalt teleka ees olnud ja vaadanud isegi alasid, millest varem pole kuulnud,» jätkas ta.

«Siin olemine on imeline tunne. Saan käia ringi olümpiakülas, näha ja suhelda sportlastega. Suurepärane kogemus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles