Vastuoluline sportlane kritiseeris olümpiat: kahjuks paneb raha kõik paika

Postimees Sport
Copy
Julia Jefimova.
Julia Jefimova. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Venemaa ujuja Julia Jefimova kuulutas, et Tokyo olümpiamängud on ebaõiglased, sest mitmed sportlased on mängudelt eemale jäänu. Lisaks kritiseeris ta korraldajaid, et finaalujumised toimuvad USA telejaamade nõudmisel hommikul.

«Ma olen pettunud, et kuhugi pole lubatud liikuda, paljud sportlased on mängudelt kõrvale jäetud. Need on ebaausad mängud, kui kõik ei saa osaleda,» ütles Jefimova Match TV-le.

Ujumise finaalid toimuvad Tokyos hommikul, eelujumised õhtul. See on suurvõistlusel pigem erandlik käik, kuid selle on venelanna sõnul tinginud raha. «Kahjuks paneb raha kõik paika. Nad ei pane tähele sportlaste huve,» ütles ta ajakava kohta. Näiteks Rios toimusid finaalid hilisõhtul.

Oma neljandatel mängudel osalev Jefimova sattus 2016. aastal Rio de Janeiro mängudel dopingusüüdistuste alla, mida pildus ameeriklanna Lilly King, kes tuli hiljem 100 m rinnuliujumises kullale. Jefimova kandis 2013. aasta oktoobrist kuni 2015. aasta veebruarini dopingu kasutamise tõttu võistluskeeldu, kuid võitis Rios hõbemedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles