PM TOKYOS Ajaloolise olümpiakulla võitnud triatleet: see on mulle ja Bermudale suur saavutus

Postimees Sport
Copy

Naiste triatloni võitis Bermuda sportlane Flora Duffy, kes tõi saareriigile ajaloo esimese olümpiakulla. Duffy oli võidust šokeeritud, kuid samas oli ta stardist alates kindel, et võib medalimängu sekkuda.

«Olen jätkuvalt šokis. Olen nii õnnelik ja kergendustunne on suur. See on mulle ja ka Bermudale suur saavutus, see on esimene olümpiakuld ja väga eriline,» ütles Duffy intervjuus Kanal 2-le.

Võistluse start anti tormituultes ja ujumisrajal tehti sisse suured vahe. Ka Duffy kinnitas, et ujumine oli võistluse üks olulisemaid osasid. «Teadsin, et ujumisest tuleb tänase võistluse murdepunkt, muretsesin sellepärast palju. Kui start anti, pääsesid esimese viie seas minema ja teadsin, et see on hea positsioon.»

Rattasõidus pääses eest 4-5 liikmeline punt ning Duffy sõnul oli tal koos vanade sõpradega hea seda distantsi läbida. «Olen Jessie, Georgia ja Katiega nii tihti koos võistelnud, tean et nad on tugevad sõitjad, tegime väga head koostööd. Ratta osa oli väga tehniline, rada oli nii märg, kuid jõudsin lõpuni ja siis oligi jäänud veel vaid jooks,» ütles Duffy, kes näitas jooksurajal kõigile konkurentidele kandu ja võttis veenva ülekaaluga olümpiakulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles