Naomi Osaka sai kodupubliku ees šokk-kaotuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pettunud Naomi Osaka.
Pettunud Naomi Osaka. Foto: Mike Segar

Jaapani spordistaar, maailma naiste tennise edetabeli teine number Naomi Osaka pudenes Tokyo olümpial konkurentsist. 

Avatseremoonial Tokyo olümpiatule süüdanud Osaka oli siiamaani näidanud Tokyos väga kindlat minekut, alistades avaringis hiinlanna Saisai Zhengi 6:1, 6:4 ning seejärel šveitsitari Viktorija Golubici 6:3, 6:2.

Pärast seda, kui tema turniiripoole eeldatavaim tugemaim vastane, poolatar Iga Swiatek  (WTA 8.) veel teises ringis konkurentsis pudenes, näis Osaka tee poolfinaali olevat sillutatud. 

Nii aga ei juhtunud, sest olümpiaturniiri kolmandas ringis pidi jaapanlanna tunnistama ootamatult tšehhitar Marketa Vondroušova (WTA 42.) 6:1, 6:4 paremust. 

Veerandfinaalis tuleb Vondroušovale vastu kas hispaanlanna Paula Badosa (WTA 29.) või argentiinlanna Nadia Podoroska (WTA 38.). Maailma esikümne tennisistidest on Tokyos konkurentsi jäänud veel ainult Elina Svitolina (6.) ja Garbine Muguruza (9.).

Üllatused pole olümpiatennises aga mida uut. Viis aastat tagasi Rios tõusis poodiumi kõrgeimale astmele mäletatavasti Puero Rico esindaja Monica Puig, kes pole suure slämmi turniiridel jõudnud kunagi neljandast ringist kaugemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles