PM VIDEO Kolmikvõidu noppinud Šveitsi ratturid tegid Tokyos ajalugu

Postimees Sport
Copy

Naiste maastikurattasõidus tegid ajalugu šveitslannad, kes noppisid esimesena rattaspordialal olümpial kolmikvõidu. Esimesena ületas finišijoone Jolanda Neff (1:15.46), talle järgnesid Sina Frei (+1.11) ja Linda Indergand (+1.19). Tubli esituse tegi ka eestlanna Janika Lõiv, kes sai oma olümpiadebüüdil 17. koha (+7.31).

«Keegi ütles mulle enne võistlust, et kesiganes siin triumfeerib, see on igati väärt tšempion, kuna sellel rajal on sul vaja mängu panna kõik mägirattaoskused. Ma olen lihtsalt ülimalt õnnelik, et mul õnnestus täna siin rajal võidutseda,» sõnas kuus nädalat tagasi käe murdnud, ent sellest hoolimata olümpial starti tulnud Neff.

Olümpiakuld maitseb tema jaoks seda magusamini, kuna poolteist aastat tagasi oli Neffi sportlaskarjääri jätkumine tõelise küsimärgi all. Nimelt kukkus šveitslanna 2019. aasta lõpus Põhja-Carolinas nii rängalt, et tegi tõsiselt liiga ka enda siseorganitele. Pärast kuudepikkust taastusravi oli ta eelmise aasta lõpuks siiski tagasi ratta seljas ning täna stardis ka olümpial, kust sai kaela kuldmedali. 

Spordimälumängu sõpradele, 1904. aasta St. Louise mängudel sai jalgrattasõidus kolmikvõite siiski näha – tüki seitse koguni –, ent need kõik tulid aladel, mis olidki kavas vaid nendel mängudel ega kuulu enam kaasaegsesse olümpiaprogrammi. Seega oli šveitslannade temp ajalooline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles