Olümpiavõitja Beljajeva tädi ja treener kullast: see pidigi nii minema! (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vehklemistreener Natalja Kotova (vasakul) oma õpilase Julia Beljajevaga, kes krooniti täna epeenaiskonnaga olümpiavõitjaks!
Vehklemistreener Natalja Kotova (vasakul) oma õpilase Julia Beljajevaga, kes krooniti täna epeenaiskonnaga olümpiavõitjaks! Foto: Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Epeenaiskonnaga Tokyos olümpiavõitjaks tulnud Julia Beljajeva karjääris mängib tähtsat rolli tema tädi ja treener Natalja Kotova. «Väga liigutav hetk. Olen sõnatu. Teekond medalini oli väga raske,» sõnas Kotova Postimehele.

Tartus tegutseva vehklemisjuhendaja hääl telefonitoru otsas värises igati arusaadavalt rõõmust. «Nüüd näitas Julia väga ilusat vehklemist. Ma olen tõesti nii õnnelik,» sõnas ta.

«See pidigi temaga nii minema,» alustas Kotova vastamist küsimusele, kuidas tunneb ta ennast nüüd, kui tema käe alt on sirgunud olümpiavõitja. «Nüüd oli teada, et nad peavad naiskonnana selle medali kätte saama. Nad on varem kaotanud [tiitlivõistlustel] nii palju medaleid. Nende oskused on sellisel tasemel, et olümpiakuld pidi tulema.»

Eesti Spordi Bibliograafiline Leksikon kirjutab, et Beljajeva ja Kotova koostöö vehklemisrajal sai alguse 2002. aastal ehk siis, kui tänane olümpiavõitja oli kõigest kümneaastane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles