Rootslased on ahastuses: me peaksime olema paremad kui Eesti ja Kosovo, ootused olümpiamängudeks olid kõrgemad (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti epeenaiskond olümpiavõitjatena poodiumil: Julia Beljajeva (vasakult), Irina Embrich, Erika Kirpu ja Katrina Lehis. 
Eesti epeenaiskond olümpiavõitjatena poodiumil: Julia Beljajeva (vasakult), Irina Embrich, Erika Kirpu ja Katrina Lehis. Foto: Tairo Lutter

Rootsi meedia ei hellita enda sportlasi. Praeguse seisuga Tokyo olümpiamängudel pole nad üldse rahul.

«Meie eesmärk on 8-12 medalit,» sõnas Rootsi Olümpiakomitee spordidirektor Peter Reinebo enne Tokyo olümpiamänge.

Hetkel medalitabelit vaadates on Rootsil aga tühjus ehk nad pole veel võitnud ühtegi medalit. Ebaõnnestumisi on olnud palju ja ajalehtede veerudel jäävad silma nukrad sõnumid.

«Olen kahel päeval järjest judot kajastanud. Mõlemal päeval on meie sportlased langenud konkurentsist enne poolfinaale. Seda isegi olukorras, kus nad on olnud soosikud medalitele. See ajab südame pahaks,» sõnas Expresseni ajakirjanik Ludvig Holmberg.

Rootsis kirjutatakse ka seda, et Eesti on võitnud juba kaks medalit, millest üks koguni kuldne. Samuti on kuldmedal olemas naabritest Norral ja hõbemedal Taanil. «Rootsi pole veel kriisis, kuid mängud on alanud kehvasti. See on pettumus, sest ootasime palju rohkem. Me peaksime olema paremad kui Kosovo ja Eesti,» jätkas Holmberg.

Siiski on Rootsil veel võimalik palju medaleid hankida. Nende naiste jalgpallikoondis näitab ilusat mängu ning edu loodetakse ka kergejõustikus.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles