PM TOKYOS ⟩ Rasmus Mägi isast treener: võistluse eel ma teda ei torgi

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Taivo Mägi.
Taivo Mägi. Foto: Tairo Lutter

Rasmus Mägi oli Tokyo olümpia eel eesmärkide väljahõikamisel väga ettevaatlik. Enne sooritust ei hakanud suuri sõnu tegema ka treenerist isa Taivo Mägi.

«Ta ise jäi suhteliselt kidakeelseks ja tagasihoidlikuks. Ma ei hakka samamoodi midagi välja hõikama. Fakt on see, et tuleb kiiresti joosta,» muigas Mägi. 

Aga kui kiiresti? «Arvan, et finaali pääsu tase on seal kusagil 48+, võib-olla isegi alla 48 sekundi juures. Pigem tuleb joosta Eesti rekord,» vastas treener. 

«Me olime üheksa päeva Türgis laagris. Saime seal viimastest võistlustes veidi kosuda, Rasmus tuli sinna otse Monacost. Seitsme päeva jooksul tegime päris korraliku treeningploki. Mitte raske, aga kvaliteetse. Tokyos oleme teinud kaks trenni.»

Juuni lõpus viis Rasmus siledal staadioniringil Eesti tippmargi 45,45 sekundi peale. Kui kiiresti võiks ta selle pealt joosta heal päeval 400 meetrit tõketega? 

«Võrdlus võiks olla eelmiste aastatega, kus tema isiklik rekord oli kaheksa-üheksa kümnendikku kehvem. See on natukene meelevaldne, aga põhimõtteliselt saab sinna kaks pool kuni kolm sekundit otsa kirjutada. Umbes nii peaks suhe olema. Võib-olla vähem. Kui vähem, siis oleks hästi,» selgitas Mägi. 

Rasmus tundus paar päeva enne starti väga rahulik. Kuidas hindab isa oma poja valmisolekut? «Isegi mina ei näe tema sisse, võin ainult aimata. Ta fokusseerib end võistlusele. Mida päev lähemale, seda rohkem tõmbub ta endasse. Mina teda ei torgi, Anne ka mitte. See on tüüpiline võistluseelne olukord,» arutles Mägi. 

Treeneri sõnutsi loodetakse reedest eelvõistlust kasutada n-ö lahtijooksuna kaks päeva hiljem peetavaks poolfinaaliks. Läbi loodetakse saada võimalikult väikse energiakuluga.

«Loodan seda ja oleme pigem nii arvestanud. Natuke on ka määramatust, sest eeljooksude rajad loositakse,» lisas Mägi. 

Vaata, mida ta rääkis Kanal 2-le:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles