Eesti paarisaeruline neljapaat võistles kolmapäeval olümpiafinaalis, kuid tulemusest rohkem räägiti hoopis tulevikust. Kullasõidus osalemine iseenesest oli juba tubli saavutus, viimane, kuues koht oli paratamatus. Kehvem ootas ees – paatkonna kõik liikmed rääkisid pärast sõitu, et lõpetavad kas pigem või kindlalt tippsportlase karjääri.

Sajandi algusaastatel nimetas sõudeliidu karismaatiline president Rein Kilk neljapaati pühaks lehmaks. Seda on aastaid hoitud ja toetatud, saavutatud on palju, sealhulgas 2016. aasta Rio olümpial pronksmedal. Tänavune kevad tõi näiteks EM-pronksi, olümpiale kvalifitseerumise ja MK-etapi võidu. Ent toda teravat minekut ei õnnestunud Tokyosse enam üle kanda.

Eesti saavutas olümpiaveel maksimumi. Kujunenud asjaolud lihtsalt ei võimaldanudki enamat. Eesti oli kullasõidus rajale läinud paatkondadest ainus, kes pidi olümpiapääsme lunastama maikuus Luzernis peetud kvalifikatsiooniregatil. Teised paatkonnad olid sellest murest priid ja said vormitipu rihtida Tokyosse.

Kommentaarid (3)
Copy