Läti neli olümpiavõitjat võivad riigilt saada Eesti vehklejatest enam kui kaks korda suurema preemia (7)

Postimees Sport
Copy
Läti olümpiavõitjatest 3x3 korvpallurid. Alates vasakult: Nauris Miezis, Edgars Kruminš, Karlis Lasmanis ja Agnis Čavars.
Läti olümpiavõitjatest 3x3 korvpallurid. Alates vasakult: Nauris Miezis, Edgars Kruminš, Karlis Lasmanis ja Agnis Čavars. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Eile võitis Läti Tokyo mängudelt ajaloolise kulla, kui nende nelik krooniti meeste 3x3 korvpalli esimeseks olümpiavõitjaks. Koondis saab kamba peale preemiaks kuni 426 864 eurot.

Täpse preemiasumma paneb Sportacentrsi teatel paika valitsus, küll on aga kindel nii palju, et igasuguse auhinnaraha näol on tegemist summaga, kust on maksud juba maha arvestatud.

Haridus- ja teadusministeerium andis LETA-le teada, et olümpiavõitjad Agnis Čavars, Edgars Kruminš, Karlis Lasmanis ja Nauris Miezis võivad kulla eest saada kuni 106 716 eurot inimese kohta. Ent auhinnaraha ei teeni vaid mängijad, aga ka nende abilised, näiteks treenerid ja arstid. Nende vahel jagatakse kuni 213 432 eurot.

Tuletame meelde, et Eesti epeenaiskonna liikmed Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich teenisid kamba peale 200 000 eurot ehk 50 000 eurot inimese kohta.

Tühjade pihkudega ei pruugi jääda ka Läti Korvpalliliit. Tänu kvarteti edule võivad nemad saada kuni 35 572 eurot, et arendada korvpalli ja oma noortesüsteemi.

Et preemiasumma jõuaks mängijate ja teisteni, peab alaliit tegema haridus- ja teadusministeeriumile avalduse. Aasta lõpus vaadatakse avaldus üle ning siis selgub, kas ja mida olümpiavõitjad saavad.

Läti alistas 3x3 korvpalli finaalis haaravas mängus 21:18 Venemaa. Vaata tipphetki allpool olevast videost.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles