Olümpiamängudel osalenud Eesti sportlaste auks heisatakse 8. augustil lipud (3)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Eesti epeenaiskond alistas Tokyo olümpia finaalis Lõuna-Korea ja sai kulla. Pildil vasakult: Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Katrina Lehis
Eesti epeenaiskond alistas Tokyo olümpia finaalis Lõuna-Korea ja sai kulla. Pildil vasakult: Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsus kiitis täna kabinetinõupidamisel heaks ettepaneku heisata 8. augustil Eesti lipud, et tähistada Eesti sportlaste edukat osalemist Tokyo suveolümpiamängudel ning austada kõiki olümpiamängudel osalenud Eesti sportlasi.

Kultuuriminister Anneli Ott kutsus kõiki üles austama Eesti olümpialaste pühendumust, südikust ja tulemusi sinimustvalge heiskamisega olümpiamängude viimasel päeval. «Eesti on esindatud rekordiliselt 14 erineval spordialal ning oleme saanud kaks medalit ehk juba praegu on mängud meie jaoks erilised, kuid soovin edu ka nendele, kellel jõukatsumused veel ees,» ütles ta.

Eesti epeevehklemise naiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Katrina Lehis võitis teisipäeval Tokyo suveolümpiamängudelt Eestile võistkonnavõistluses ajaloolise kuldmedali. Lisaks võitis Katrina Lehis 24. juulil epee individuaalvõistlusel pronksmedali.

Kokku osaleb Tokyo suveolümpiamängudel Eesti koondises 34 sportlast, kellele lisanduvad treenerid ja taustajõud.

Valitsuse tänase korralduse kohaselt heiskavad riigiasutused Eesti lipu Tokyo suveolümpiamängude viimasel päeval, 8. augustil. Olümpial osalenud Eesti sportlaste auks on oodatud lippu heiskama ka kõik majapidamised, ettevõtted, asutused ja organisatsioonid.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8, ning langetatakse päikeseloojangul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles