PM TOKYOS ⟩ Epp Mäe: treeneri valepositiivsed proovid ehmatasid, aga treeningprotsessi see ei seganud

Ville Arike
, reporter
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

Tänavu naistemaadluse raskekaalus Euroopa meistriks kroonitud Epp Mäe soovib ka Tokyo olümpial saavutada head tulemust, tema valmistumine aasta tähtsamaks võistluseks on kulgenud hästi.

«Vaim ja keha on valmis. Ajavahega harjumist alustasime juba kodus – hakkasin kolm päeva enne lennule minekut uneaegu muutma – ja seetõttu läks siin kohanemine kergemalt. Sakus peetud laager möödus hästi, vahepeal lasti meid ka välja jalutama,» ütles Mäe.

Treener Ahto Raska kahe valepositiivse koroonatesti tõttu tuli Mäe tiimil aga elada üle kaks suurt ehmatust. «See oli meile kõigile ehmatus, me ei uskunud, et see saab õige olla. Seejärel andis ta kaks negatiivset ninatesti. Esimesel päeval pidi terve Eesti koondis olema karantiinis, kuni selgus ninatesti tulemus. Teisel positiivsel korral mõni päev hiljem olid Ahtol ka mõned haigusnähud – see ehmatus oli suurem. Aga seejärel tulid taas uued negatiivsed testid. Kindluse mõttes läks Ahto karantiini, meist eemale. Öeldi, et süljetestid korjavad üles ka teisi viirushaigusi, me ei tahtnud ühtegi päeva raisku lasta,» rääkis Mäe Jaapanis peetud laagri aegsetest üleelamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles