MM-finaali kordusetenduse võitis trilleris USA naiskond

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
USA vs Holland.
USA vs Holland. Foto: JEFF PACHOUD/Scanpix

Tokyo olümpiamängude neljast naiste jalgpalliturniiri veerandfinaalist läksid koguni kolm lisaajale.

Holland läks turniiri parima väravaküti Vivianne Miedema väravast juhtima, kuid ameeriklannade Samantha Mewise ja Lynn Williamsi väravad tähendasid, et Miedema teisest tabamusest piisas vaid kohtumise lisaajale viimiseks.

81. minutil oli hollandlannadel kasutada kuldne võimalus, aga Lieke Mertensi ei suutnud penaltit realiseerida. See tähendas, et mängust rohkem väravaid ei löödudki. Penaltiseeria võit läks 4:2 ameeriklannadele.

Asju ei suutnud normaal- ja lisaaja järel ära otsustada ka Kanada ja Brasiilia, õigupoolest ei löönud kumbki naiskond 120. minuti jooksul ühtegi väravat. Penaltitel olid aga kindlamad kanadalannad, mis tähendab, et poolfinaalis on seega oodata tulist Põhja-Ameerika derbit.

Lisaajast ei pääsenud ka Suurbritannia ja Austraalia. Ellen White'i kübaratrik britte ei aidanud ning lõpuks tuli vastu võtta valus 3:4 kaotus.

Austraalia pääses seejuures kaotusest alles tänu Samantha Kerri 89. minuti viigitabamusele. Lisaajal eksis britt Caroline Weir penaltil ning Austraalia karistas selle Mary Fowleri jalast ära kohe järgmisel minutil.

Austraallannad kohtuvad veerandfinaalis Jaapani 3:1 alistanud Rootsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles