PM TOKYOS ⟩ Olümpiadebütant, maailma edetabeli viies, Karel Tilga: raske töö on nüüdseks tehtud

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Karel Tilga.
Karel Tilga. Foto: Tairo Lutter

Tänavuse hooaja edetabeli põhjal läheb Tokyo olümpial Eesti kümnevõistluse koondise esinumbrina starti debütant Karel Tilga. 23-aastane sportlane suuri sõnu mõõduvõtu eel ei loopinud, kuid vorm peaks olema korralik. 

«Seljataga on pikk hooaeg. Olen veidi väsinud, aga usun, et ühe korraliku kümnevõistluse suudan veel teha,» sõnas aprillis isikliku rekordi 8484 punktini viinud Tilga. 

Koos eakaaslase Johannes Ermiga anti vormile viimast lihvi Jaapani linnas Sakus. «Üldiselt nii vähe enne olümpiat on rasked töö juba tehtud. Põhiline on nüüd väljapuhkamine, et keha oleks valmis kaks päeva pingutama,» selgitas Tilga neli päeva enne starti. 

Üsna värske tippmargiga läheb ta võistlusele Eesti koondise esinumbrina. Uibo rekord on küll 120 silma võrra kangem, ent tänavu Götzises piirdus ta 8157 punktiga. Erm sai viimase kümnevõistluse kirja kaks aastat tagasi. 

Maailma hooaja edetabelis hoiab Tilga viiendat kohta. Sellele vaatamata jääb noormees kahe jalaga maa peale. «Nagu ka Maicel ütles, siis sportlasena lähed alati isiklikku rekordit püüdma. Medalile ma otseselt ei mõtle. Eesmärk on enda võistlus ära teha, mis iganes koht või tulemus sellega kaasneb,» märkis debütant. 

Suurvõistluse pingest ta end häirida ei lase. «Iga kümnevõistluse eel on ärevus, midagi suuremat praegu ei tunne. Aga ärevus on hea, sest see tähendab, et oled valmis,» sõnas Tilga ja lisas, et uue kogemuse olümpia igal juhul pakub. «Kindalasti on teistmoodi. Paari ruutkilomeetri peale on koos 10 000 maailma parimat sportlast.»

Tokyo kümnevõistlus toimub 4.-5. augustini.

Vaata Tilga videointervjuud Kanal 2-le:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles