PM TOKYOS ⟩ Olümpiadebütant Johannes Erm: olen ärevil, aga oskan seda ära kasutada

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Johannes Erm.
Johannes Erm. Foto: Tairo Lutter

Tokyos olümpiadebüüti tegev kümnevõistleja Johannes Erm oli mõned päevad enne starti endale omaselt napisõnaline, ent küllaltki enesekindel. 

23-aastase dekatleedi ettevalmistusse jättis korraliku augu veebruaris saadud pöiavigastus. Viimastel kuudel on ta saanud aga korralikult treenida.

«Arvestades kevadel toimunut, on vorm super. Kas just rekordivorm – seda ei oska öelda,» sõnas 2019. aastal juunis isikliku tippmargi 8445 punktini viinud Erm.

Ajalugu annab siiski põhjust optimismiks. Seni on noormees igal mõõduvõtul oma rekordit parandanud. Tõsi, viimane kümnevõistlus jääb olude sunnil juba veidi enam kui kahe aasta taha.

Vaata Ermi videointervjuud Kanal 2-le:

«Siiani on kõik kümnevõistlused hästi välja tulnud, olen saanud ka seitsmevõistlust teha. Ma ei muretse,» märkis olümpiadebüüdiks valmistuv Erm. «Ärevust natuke on, aga usun, et suudan seda ära kasutada. Kõigil noortevõistlusel on seni hästi läinud.»

Koos eakaaslase, samuti debütandi, Karel Tilgaga valmistuti spordipeoks Jaapani linnas Sakus. Kõik läks plaanipäraselt ja nüüd ollakse valmis 4.-5. augustil Tokyo olümpiastaadionil peetavaks kümnevõistluseks. 

«Otseselt medalile ei mõtle, aga olen sellest alati unistanud,» resümeeris Erm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles