Video ⟩ Kettavägilane Stahl avas Rootsi koondise (kuld)medaliarve

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Meeste kettaheites krooniti olümpiavõitjaks rootslane Daniel Stahl, kes sai parimal katsel kirja 68.90.

Selle tulemuse heitis rootslane teises voorus, oma ülejäänud heidetega (63.72 - 65.19 - 66.10 - 67.03 - 64.58) poleks Stahl sealjuures olümpiavõitjaks tulnud, sest 67.39ga tuli hõbedale teine rootslane Simon Pettersson.

«Imeline, ma olen ülimalt õnnelik,» sõnas värske olümpiavõitja pärast kuldmedali kaela saamist. «Teekond selleni hõlmas endas palju tööd, kuid ka lõbu. Ma olen äärmiselt uhke. Mu treeningpartner [hõbedamees Simon Pettersson] on samamoodi väga palju vaeva näinud. Meil on üheskoos väga tore olnud. Ma soovin tänada oma treenerit, et ta on meisse kogu see aeg uskunud,»

Stahl ja Pettersson treenivad teatavasti islandlase Vesteinn Hafsteinssoni näpunäidete järgi, kes viis 13 aastat tagasi olümpiavõitjaks ka Gerd Kanteri. 

Rootslaste järel teenis pronksmedali austerlane Lukas Weisshaidinger (67.07), kes edestas kõigest viie sekundiga isikliku rekordi püstitanud austraallast Matthew Dennyt.

Meeste kettaheite tulemused.
Meeste kettaheite tulemused. Foto: ROK

Stahli jaoks oli tegemist tema esimese olümpiamedaliga, viis aastat tagasi toimunud Rio mängudel piirdus ta kvalifikatsioonivõistlusega. Küll leiab tema auhinnakapist veel 2019. aasta MM-kulla, 2017. aasta MM-hõbeda ja 2018. aasta MM-hõbeda.

Stahli ja Pettersoni autasud oli Rootsi jaoks aga seda olulisemad, sest nõnda jätkus nende ulmeline seeria. Nimelt on rootslased 1908. aasta Londoni olümpiast saati teeninud spordipeolt alati medali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles