PM TOKYOS ⟩ Hollandi vutinaised kuulusid oma esimesel olümpial soosikute sekka. Mis on nende imelise tõusu saladus?

Ville Arike, Tokyo
Copy
Hollandi naiskond on valitsev Euroopa meister ja MM-hõbe, esimest olümpiamedalit tuleb veel oodata.
Hollandi naiskond on valitsev Euroopa meister ja MM-hõbe, esimest olümpiamedalit tuleb veel oodata. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

See oli kõigest kaks suve tagasi, kui Hollandi naiste jalgpallikoondis käis EM-valikturniiri raames Tallinnas meile absoluutset tipptaset näitamas. Samal suvel oli mängitud MM-finaalis ja kaotatud USA-le. Nüüd Tokyo olümpial said valitsev maailma- ja Euroopa meister kokku juba veerandfinaalis. Ning etendasid ülihaarava vaatemängu. Sama põnev on aga Hollandi naiste jalgpalli tõusu lugu - see on juhtunud kiirelt, aga mitte juhuslikult.

Holland peab oma võimalust tõusta maailma valitsejaks ootama 2023. aasta MMini. Esimest korda jõuti suurturniirile alles 2009. aastal, osaletud on kõigest kahel MMil. Ent juba teisel neist (2019) jõuti finaali. Ning kaks aastat varem oli tiulpidemaa naiskond kroonitud Euroopa meistriks.

Naiste sport on Hollandis kõval tasemel, seda on tõestanud edu paljudel spordialadel. Eelmisel kümnendil tõusis sellesse seltskonda ka jalgpall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles