Tokyo mängude edukaim sportlane ja viiekordne olümpiavõitja: ma ei soovi olla kuulus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Caeleb Dressel.
Caeleb Dressel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Tokyo olümpiamängudel on kõige edukamateks sportlasteks olnud Lõuna-Korea vibulaskur An San ja USA ujuja Caeleb Dressel. Mõlemale on kaela riputatud kolm kuldmedalit, kuid Dressel omab võimalust lisa teenida.

Dressel jahib enda karjääri kuuendat kuldmedalit juba täna, mil toimub meeste 50 m vabaltujumise finaal. Seal on ta väga suureks favoriidiks olles eelujumistes purustanud olümpiarekordi.

Tänu nõnda edukale võistlemisele Tokyo olümpiamängudel on USAs hakatud Dresseli võrdlema legendaarse Michael Phelpsiga. Mõned väljaanded on toonud välja, et esimene neist võib olla isegi andekam kui teine.

Dressel ise ennast Phelpsiga võrrelda ei soovi. Räägivad ju numbrid juba enda eest. Phelpsil auhinnakapis 23 olümpiakulda, temal alles viis. «See poleks Michaeli suhtes aus. Ta on palju parem ujuja kui mina,» sõnas Dressel NBC-le. «Minu eesmärk pole lüüa Michaeli rekordid üle. Olen sootuks erinev sportlane ja tema tasemele mina kindlasti ei küündi.»

Tokyo mängude edukaimaks sportlaseks ihkav Dressel on siiski väga tagasihoidlik. Ta ei soovi väga kõrvaliste asjadega tegeleda. «Kui mul oleks rohkem õigusi, siis ujumisareenil oleks ainult mina, treener ja konkurendid. Ma lihtsalt pole meediaga rääkimise fänn,» jätkas Dressel Rahvusvahelisele ujumisliidule. «Ma ei soovi olla kuulus.»

Viimase täitmine saab olema väga keeruline tulevikus. Ujumine on USA-s üks populaarseimatest olümpiaaladest ning kodumaal tuntakse ta ilmselt nüüd väga paljudes paikades ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles