PM TOKYOS ⟩ Oleski avapäev põhialal jäi nõrgaks: võib-olla on minu ettevalmistus natukene liiga korralik

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Peeter Olesk olümpia kiirlaskmise kvalifikatsioonis.
Peeter Olesk olümpia kiirlaskmise kvalifikatsioonis. Foto: Karli Saul/EOK.

Olümpia kiirlaskmise kvalifikatsiooni esimene ring Peeter Oleskil ei õnnestunud. 27 sportlase konkurentsis hoiab ta 20. kohta.

Olesk teenis esimeses kvalifikatsiooniringis 284 silma (95-94-95). «See ei ole hea tulemus. Sisimas loodad ikka parimat, aga täna ei olnud kuidagi sellist head teravust. Ei saanud sinna laineharja peale, olin alati sammu võrra taga,» kommenteeris eestlane enda sooritust.

Ta selgitas, et puudu jäi rahust ning väikeste nüansside kokkupanekust. «Ei saanud tervikpilti kätte. Puudu oli konkreetsusest, olin veidi pealtvaataja rollis. Ma ei suutnud asja täielikult kontrollida,» lausus ta.

Oleski soojenduslasud lendasid kõik kümnesse, paraku ei kandunud hea hoog võistluslaskudesse. Ebakindlust tekitas ka käepideme libisemine esimeses kuuesekundilises voorus, kus Olesk teenis 46 silma. «Sinna see seeria läks ja sealt tagasi tulla oli natukene keeruline. Lõpuks sain vihaseks ja siis hakkas tulema,» avaldas ta.

Peeter Olesk olümpia kiirlaskmise kvalifikatsioonis.
Peeter Olesk olümpia kiirlaskmise kvalifikatsioonis. Foto: Karli Saul/EOK.

Esmaspäeval lastakse kvalifikatsiooni teine ring. Paremusjärjestus pööratakse ümber – kehvema tulemusega sportlased lasevad esimesena, paremad viimasena. Kvalifikatsiooni parima tulemuse lasi prantslane Clément Bessaguet (297 silma). Viimasel finaali viival kuuendal kohal on Pakistani laskur Ghulam Mustafa Bashir (293).

Kui tema konkurendid hoiavad teises ringis tänast taset, ei piisa eestlasel finaali pääsemiseks ka täistabamusest ehk 300 punktist.

«Kõik on inimesed,» andis ta mõista, et ka liidrid võivad veel eksida. «Teen endast oleneva ja usun, et läheb paremini kui täna.»

Võib-olla aitaks end kohe päeva alguses vihaseks ajamine? «Ma ei tea, kas vihaseks ajamine alati toimib, aga püüan end laineharjale saada ja siis seal sõita,» vastas Olesk.

Viis aastat tagasi Rios olümpia kiirlaskmises 25. koha teeninud põlvakas on sel hooajal pidanud tippvormi ajastama kolmel korral. Esmalt pidi ta täpne olema märtsis New Delhi MK-etapil, mis õnnestus tal võita ning tagas pääsme Tokyo olümpiale. Juunikuus toimus EM, kus Olesk krooniti täiskaliibrilise püstoli harjutuses Euroopa meistriks. Kolmas tippvorm tuli ajastada mõistagi Tokyoks.

«Ettevalmistus on mul korralik, võib-olla natukene liiga korralik. Kolm korda aastas vormi ajada on keeruline. EMist taastumiseks ja ümberseadistamiseks jäi vähe aega,» nentis ta, ent lisas: «Tegelikult on kõik hästi tehtud. Tuleb end lihtsalt kokku võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles