Epp Mäe: jaapanlanna on mulle ebamugavaim vastane

Ville Arike, Tokyo
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Andres Putting / SCANPIX

Tokyo olümpia naistemaadluse kehakaalus kuni 76 kg alustas Epp Mäe võidukalt, kuid veerandfinaalis tuli vastu võtta kaotus. Huvitaval kombel maadles ta samade vastastega, kellega viimasel MMil.

Ning noist oli üks tituleeritum kui teine. 2019. aastal Nur-Sultanis peetud maailmameistrivõistlustel oli Mäe veerandfinaalis alistanud Rio olümpiavõitja Erica Wiebe 4:3, nüüd Tokyos jäi ta avaringis peale 5:4. Nur-Sultanis tuli poolfinaalis tunnistada jaapanlanna, hilisema hõbedanaise Hiroe Minagawa 7:0 paremust, nüüd Tokyo olümpia veerandfinaalis jäi too peale 3:0.

«See matš oli võrreldes eelmistega, mis temaga peetud, palju tasavägisem. Jaapanlanna maadles ainult taktika peale,» ütles Mäe treener Ahto Raska.

Mäe nentis Minagawa kohta: «Ta on endiselt mulle selles kaalus kõige ebamugavam vastane. Ma ei suutnud teda lahti harutada, otsisin, mis ma otsisin.»

Teise maadlusaja alguses, seisul 0:1 Mäe ründas ja sai vastase jala kätte, olukord oli piiripealne, kuid lõpuks noppis kaks punkti sealt ikkagi vastane.

Mõni minut enne hoolealust ajakirjanikega vestenud Raska selgitas olukorra lahti. «Lahtisi kohti oli väga vähe. Ühe Epp leidis ja oli väga lähedal matši enda kasuks pööramisele, aga jalg läks käest ära. Ta oli 0:1 taga, pidi otsima rünnakukoha, leidis selle, hetk oli õige, kõik oli lähedal, aga jaapanlanna kaitses väga hästi. Üks võte otsustas matši saatuse,» lausus Raska.

Seejärel Mäe kommenteeris «peaaegut» lakooniliselt: «Peaaegust on olümpial vähe.

Jaapanlanna on lühike, kompaktne, oma jässakuse juures liigub ta väga hästi, ei lase kuhugi külje peale pääseda. Talle on väga raske ligi pääseda, teha rünnakut, mis viib punktideni. Otsisin lõpuni, ei tohi mõelda, et sa ei saa siin midagi teha.»

Avamatš Wiebega püsis pikka aega kenasti Mäe kontrolli all (seis 5:0), kuni äkitselt läks lõpu eel põnevaks. «Hakkasin natuke ära ka väsima, koordinatsioon polnud võib-olla enam parim,» ütles Mäe.

Ta lisas: «Tolle hetkeni kulges matš nii, nagu tahtsin. Kanadalanna oli minu jaoks ses mõttes lihtsam vastane, et olen teda nii sel kui ka eelmisel aastal saanud tunduvalt rohkem proovida. Jaapanlannaga maadlesin viimati 2019. aasta MMi poolfinaalis. Üldiselt temaga ainult MMidel kohtumegi, muudel turniiridel käivad jaapanlased väga vähe.»

Raska sõnul oli olukord teatud määral sarnane teises matšis juhtunuga, jalg libises jälle ära. Tolles kohtumises vigastas Mäe kergelt põlve, see pidas ka järgmise matši õnneks vastu.

Mäe ja tema abilised ei lase pead norgu ja hoiavad pöialt Minagawale. Kui too alistab poolfinaalis sakslannast MM-pronksi Aline Rotter-Fockeni, saab Mäe turniiri homme lohutusringis jätkata. Raska hinnangul on Minagawal head võimalused jõuda finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles