Olümpiafinaalist koroona tõttu eemale jäänud sõudja saab ikkagi medali

Christopher Krutto
Copy
Itaalia paatkond medalit tähistamas. Kuigi Bruno Rosetti saab samuti endale olümpiapronksi, siis tema poodiumile ei pääsenud.
Itaalia paatkond medalit tähistamas. Kuigi Bruno Rosetti saab samuti endale olümpiapronksi, siis tema poodiumile ei pääsenud. Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW/SCANPIX

Itaalia sõudja Bruno Rosetti kartis alguses, et jääb koroonaviiruse tõttu olümpiamedalita, kuid Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsustas talle autasu siiski kaela riputada.

Rosetti oli üks Itaalia meeste roolijata neljapaadi liikmetest ja osales Tokyos kõikidel sõitudel peale finaali. Nimelt andis ta sama päeva hommikul positiivse koroonaproovi ja pidi sõidu vahele jätma.

Itaalia paatkond koosseisus Matteo Castaldo, Marco Di Costanzo, Matteo Lodo ja Giuseppe Vicino jäid kolmandale kohale. Kuld läks Austraaliale ja hõbe Rumeeniale.

Kuigi alguses andis portaali Inside the Games andmetel rahvusvaheline sõudeliit teada, et Rosetti olümpiamedalile ei kvalifitseeru, siis ROK kinnitas, et uute reeglite kohaselt saab ka tema pronksi kaela.

«Võistlejad, kes võistkonnaspordi eelvoorudes osalevad, saavad medali, kuid ei pääse poodiumile,» ütles ROKi esindaja.

Uudis tuli Rosettile suure rõõmusõnumina, kuid itaallane ei mõista endiselt, kuidas üldse positiivse proovi anda sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles