Valgevenelanna tahetakse olümpialt vägisi kodumaale saata, kuid sportlane punnib vastu (17)

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Kristsina Tsimanovskaja.
Kristsina Tsimanovskaja. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL/Scanpix

Valgevene sprinter Kristsina Tsimanovskaja on ilma oma tahtmiseta Tokyo lennujaama viidud, kuid sportlane keeldub koduriiki naasmast, vahendab BBC.

Valgevenelanna pidi osalema homme naiste 200 meetri jooksus, kuid täna tulid tema tuppa treenerid, kes käskisid tal asjad pakkida. «Ma ei lähe Valgevenesse tagasi,» vahendab Reuters Tsimakovskaja sõnu.

«Nad tahavad mind ilma nõusolekuta riigist välja viia,» lausus sprinter video vahendusel.

«Ma loodan, et rahvusvaheline olümpiakomitee võtab midagi ette!»

Kogu intsident sai alguse, kui Valgevene sportlane määrati lühikese etteteatamisajaga 4x400 meetri teatejooksu koosseisu. Tsimanovskaja kritiseeris pärast seda avalikult Instagramis oma koondise treenereid.

Sportlase väidete kohaselt pandi ta teatevõistkonda sellepärast, et algselt jooksma pidanud sportlased jätsid dopingukontrollis käimata.

Praegu viibib ta koos Jaapani politseiga Tokyo lennujaamas ning väidetavalt plaanib Austrialt asüüli palumist.

«Valgevene sportalne Kristsina Tsimanovskaja sunniti režiimi poolt Tokyo olümpiamängudelt lahkuma ja Valgevenesse lendama pärast seda kui ta oli kritiseerinud Valgevene võistkonna juhtimiskorraldust. Ta kardab Minski naasta. Ühegi sportlase suhtes ei tohiks selliseid meetmeid rakendada,» kirjutas Twitteris Valgevene presidendivalimistel Aljaksandr Lukašenka vastu kandideerinud Svjatlana Tsihhanovskaja.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles