PM TOKYOS ⟩ Jacobs: treener ütles, et suudan joosta 9,8. Vastasin, et see on võimatu

Postimees Sport
Copy
Lamont Marcell Jacobs.
Lamont Marcell Jacobs. Foto: Wang Lili via www.imago-images.de/Scanpix

Meeste 100 meetri jooksu kuldmedali võitis Tokyo olümpial itaallane Lamont Marcell Jacobs, kes jooksis finaalis Euroopa rekordi 9,80. Intervjuus Kanal 2-le avaldas itaallane, et ta ise polnud selliseks tulemuseks valmis, kuid treener süstis temasse enne starti enesekindlust.

«See on imeline ja oli minu unistus. Mul pole sõnu, et seda kõike kirjeldada. Panin kogu energia suurele finaalile ja see nüüd siis juhtus,» ütles Jacobs Kanal 2-le antud intervjuus.

Jacobs on võimeline kiiresti jooksma ning mehe kõik jooksud olümpial olid eneseületused. «Unistasin sellest hetkest 20 aastat. Töötasin kõvasti, et seda unelmat ellu viia. Tegin tugevasti oma jalgadega ja ka vaimuga tööd.»

Igal sportlasel on mõttes mingisugune unistus, millist aega ta tahab kunagi joosta. Millist aega lootis Jacobs enne finaali? «Treener ütles, et suudan joosta 9,8. Aga ma ütlesin talle, et ei, see on võimatu. Aga ta ütles, et olen selleks võimeline ja ma tegingi selle ära. Uskumatu. Alguses oli aega lausa 9,79 ja olin ikka täitsa pöördes ja õnnelik. Kui aega muudeti, siis ma jäin ikkagi õnnelikuks.»

Pronksmedali võitnud 26-aastane kanadalane Andre de Grasse teenis selle autasu juba teist olümpiat järjest. 2018. aastal jalga vigastanud de Grasse on nüüd võistlustules tagasi ning jäi kokkuvõttes Tokyo mängude algusega rahule. «Olen õnnelik, et olen tagasi. Vigastused on võtnud oma aja. Mul on hea meel, et olen vigastustest üle ja olen taas terve. Tahab iga aastaga paremaks saada. Tunnen, et mul on veel nii mõndagi varuks. Tänane polnud minu parim võistlus, kuigi jooksin isikliku rekordi. Tunnen, et võin saada veel paremaks.»

De Grasse olümpia pole aga veel läbi. Sarnaselt paljudele teistele 100 meetri jooksjatele teeb ta kaasa ka kaks korda pikemal distantsil. «Mõne õhtu pärast teisipäeval osalen 200 meetri jooksus, lisaks veel 4x100 meetri teatejooksus. Ootan 200 meetri jookse juba pikisilmi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles