ROK kinnitas: Venemaa sportlased pole Tokyos andnud positiivseid dopinguproove

Postimees Sport
Copy
Venelased Anastasia Pavlutšenkova ja Andrei Rublev võitsid tennise segapaarismängus kulla. Foto on illustratiivne.
Venelased Anastasia Pavlutšenkova ja Andrei Rublev võitsid tennise segapaarismängus kulla. Foto on illustratiivne. Foto: Vincenzo Pinto/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) teatas esmaspäeval, et Tokyo olümpiamängudel Venemaa olümpiakomitee võetud dopinguproovide pole osutunud positiivseteks.

«Venemaa on täitnud 85 protsenti nõuetest,» ütles ROKi kõneisik Mark Adams esmaspäeval ajakirjanikele.

Laupäeval kutsus USA antidopingu juhtivtöötaja ROKi üles avalikustama kõikide Venemaa sportlaste dopinguproovide tulemused. Travis Tygart kritiseeris ROKi, et nad peavad venelaste karistamist ebapiisavalt karmiks.

Varasemalt on ROKi president Thomas Bach kinnitanud, et Venemaa sportlastesse tuleb suhtuda täpselt samamoodi, nagu kõikide teiste riikide koondislastesse. «Nad on läbinud kõik kvalifikatsioonid ja testid. Venemaa olümpiakomitee austab neid sanktsioone, mille on neile seadnud maailma antidoping (WADA),» ütles Bach Saksamaa agentuuri DPA andmetel.

Venemaa olümpiakomitee koondis on medalitabelis viiendal kohal, olles esmaspäevase hommiku seisuga võitnud 44 medalit, millest 12 on kuldsed, 19 hõbedased ja 13 pronksikarva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles