Sloveenia meedia tiris Eesti kergejõustiklanna suurde skandaali (6)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Anna Maria Orel ja Kristjan Čeh.
Anna Maria Orel ja Kristjan Čeh. Foto: Instagram/ annamaria_orel

Eesti vasaraheitja Anna Maria Orel sattus Sloveenia meedia rünnaku alla. Süüdistuste kohaselt soovis eestlanna lüüa kiilu oma kettaheitjast peigmehe Kristjan Čehi ja tema treeneri Gorazd Rajheri vahele.

Olümpiamängudel kettaheites viienda koha saanud 22-aastane Čeh võistles Tokyos  treenerita. «Meil olid erinevad vaated, kellega võin treenida ja kellega mitte. Ta nõudis, et ma ei tohi oma tüdruksõbraga koos olla. See oli peamine põhjus, miks meie koostöö lõppes,» ütles Čeh väljaandele STA.

Tema treeneri Rajheri sõnul ei suutnud Čeh aga sporti ja eraelu lahus hoida. «Ta ütles, et muudan tema elu õnnetuks. Võib-olla olin veidi otsekohene, kui ütlesin, et ta ei tohi Oreliga koos treenida, sest ta häiris teda treeningutel. Ta ei suutnud leppida, et tippsportlasena treenimisel on teatud tingimused. Olen endiselt valmis temaga koostööd jätkama, ent olen põhimõttekindel ning mul on oma reeglid. Ootan nende täitmist nii temalt kui ka teistelt,» sõnas Rajher.

Endisel Eesti vasaraheite rekordiomanikul, 24-aastasel Orelil on asjast oma arusaam. Tema hinnangul on Sloveenia meedia talle liiga teinud. «Mind ei ole kunagi nii palju ahistatud ja ähvardatud nagu viimastel kuudel. Minult on röövitud inimõigused, mind sunniti oma peigmehest lahku minema,» kirjutas Orel Instagrami ning lisas, et mõistagi ei kavatsenud ta provokatsioonidele alluda ning on jätkuvalt oma peigmehega koos.

«Ma ei ole kordagi püüdnud oma peigmehe ja tema treeneri vahele kiilu lüüa. Olen teda toetanud ning püüdnud olukorrale lahendust leida. Hoolimata sellest, et nägin, kuidas nad püüavad teda manipuleerida. Viimase lükkena lasid nad (Čehi treener ja mänedžer) kirjutada loo, mis rääkis sellest, kuidas mina treenerilt tema sportlase röövisin. Mul pole kunagi nii piinlik olnud. Mitte ükski asi selles loos ei vasta tõele. Ma ei kavatse lasta end niimoodi kiusata,» teatas Orel.

Eestlanna sõnul mõjus skandaal talle laastavalt. «Ma ei ole kunagi sundinud poiss-sõpra enda jaoks midagi tegema. Olen alati olnud professionaalne ning seadnud treeningud esikohale. Olin ka ise olümpiakursil, kuid paraku polnud ma vaimselt piisavalt tugev selle lollusega toime tulemaks ega suutnud olümpiale pääseda,» sõnas ta.

Lõpetuseks kritiseeris ta Sloveenia ajakirjanikke, kes meedias valesid levitavad. «See on meie elu, mitte mingi lõbus lugu, millele hinnanguid anda. Ma ei ole nõus, et need kaks meest maalivad minust pildi, mis ei vasta tõele. Tean oma südames, et proovisime teha kõik, et parandamatut olukorda parandada. Ainus, mida saan paluda, on rohkem kaastunnet. Te ei tea kunagi, mis telgitagustes toimub,» kirjutas Orel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles