VIDEO ⟩ Ülinapp kaotus pani Kuuba kaugushüppaja vanduma

Postimees Sport
Copy

Esmaspäeva hommikul toimunud Tokyo olümpiamängude meeste kaugushüppe medalite jagamine kulges äärmiselt tasavägiselt. Viimasel katsel haaras liidriohjad hooaja tabeliliider Miltiadis Tentoglou, kes hüppas võrdse tulemuse Juan Miguel Echevarriaga, kuid krooniti kuubalase ees olümpiavõitjaks.

Kreeklane hüppas viimasel katsel 8.41, kuid kuna sama tulemus oli all ka kvalifikatsiooni võitnud Echevarrial, siis võitis Tentoglou, sest tema paremuselt teine katse oli parem. Kolmas koht läks samuti Kuubasse, 8.21 hüpanud Maykel Massole.

«See võistlus jääb meelde, näitas kui sensitiivne on kaugushüpe,» rääkis Kanal 2 ekspertkommentaator Erki Nool pärast võistlust. «Echevarria jalg läks viimasel katsel krampi, Maykel Masso sai ainult kaks korralikku hüpet teha. Miks pakutabamine oli kehva, võib-olla läksid jalad krampi.

Selle võis tingida niiskus, lihased ei saanud nii palju energiat kätte ja võid tekkida ülepingutus. Võistlus oli pikk, ilm soe. Samas olid neil head olud, päike otse pähe ei paistnud. Niiskuse ja palavuse tõttu me oleme siin võistluse ajal näinud korduvalt jalgade ära tõmbamisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles