Taani trekiratturid kasutavad olümpial imerelva

Postimees Sport
Copy
Meeste jälitussõidu kvalifikatsioon Tokyos Izu velodroomil. Pildil Taani koondis koosseisus Lasse Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg ja Rasmus Pedersen.
Meeste jälitussõidu kvalifikatsioon Tokyos Izu velodroomil. Pildil Taani koondis koosseisus Lasse Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg ja Rasmus Pedersen. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Jaapanis toimuvatel Tokyo olümpiamängudel äratas tähelepanu Taani meeste trekikoondis, mis kasutas jälitussõidus huvitavat imerelva. Nimelt oli kõikidel meestel mõlemal jalal soki ülemisest servast kuni põlveni peale pandud spetsiaalne teip.

Põhjus muidugi selles, et iga tuhandik on arvel ja mida aerodünaamilisem, seda hõlpsam on soovitud tulemust saavutada. Taani koondis hoiab enda käes jälitussõidu maailmarekordi 3.44,672. Esmaspäevases kvalifikatsioonis sõideti uus olümpiarekord 3.45,014. Rio olümpiast alates Suurbritannia meeskonna käes olnud rekord purustati enam kui viie sekundiga.

Trekisõidu reeglid sätestavad, et sportlastel ja ratastel on keelatud kõik ebaolulised elemendid või seadmed, mille eesmärk pole sportlast kaitsta.

Nii tekkiski pärast sellist trikki inimestes küsimus, kas kõiki Taani trekirattureid vaevab sama vigastus? Ilmselt oli siiski tegemist uue aerodünaamilise lahendusega, mis parandas sportlaste sooritust. Nagu näha tulemustest, siis olümpiarekord kuulub nüüd Taani koondisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles