Ajastu lõpp: vennad Gasolid tõmbavad koondisekarjäärile joone alla

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pau ja Marc Gasol.
Pau ja Marc Gasol. Foto: Aris Messinis/Scanpix

Pau ja Marc Gasol on selgelt olnud aastaid Hispaania korvpallikoondise tugitalad. Nüüd on sellega kõik, sest mõlemad andsid teada, et nende viimane mäng koondisesärgis sai peetud.

Vendade Gasolide viimaseks kohtumiseks jäi Hispaania koondises nõnda Tokyo olümpiaturniiri veerandfinaal USA vastu, kus tuli võtta vastu 81:95 kaotus. «Nad on suurepärased mängijad ja terve ajastu saab nüüd läbi. Nad on andnud Hispaaniale väga palju,» sõnas Hispaania korvpalliliidu president Jorge Garabajosa.

Hispaania korvpallikoondises suutsid Gasolid võita peaaegu kõik, mis üldse võimalik. 2008. ja 2012. aasta olümpiamängudel võideti üheskoos hõbemedalid ning Rios 2016. aastal lisas Pau sellele veel pronksi. Koos võideti ka 2006. aasta MM-tiitel ning Marc suutis maailmameistriks tulla ka kaks aastat tagasi Hiinas.

Mõlemad mehed jätkavad siiski veel klubikarjääri. 41-aastane Pau pallib jätkuvalt edasi Hispaanias Barcelonas ning viis aastat noorem Marc kuulub Los Angeles Lakersi hingekirja. Mõlemad on tulnud ka NBA meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles