VIDEO Korvpallilegend Scola läks pingile pisarate ja ovatsioonide saatel

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy

Argentina korvpallikoondis kaotas olümpiaturniiri veerandfinaalis 59:97 Austraaliale. 51,4 sekundit enne lõpusireeni vahetati pingile Argentina elav legend, 2004. aasta olümpiavõitja Luis Scola, kellele aplodeerisid kõik saalis olnud inimesed.

Emotsioonidest tulvil olukord võttis 41-aastasel ääremängijal silma märjaks ning arvata on, et tegemist oli Scola viimase kohtumisega Argentina särgis, võib-olla üldse profikarjääris.

Vanameistri staatusest hoolimata on Scola endiselt rahvusvahelisel tasemel arvestatav jõud. Näiteks oli ta olümpiaturniiril keskmiselt 16,5 punktiga Argentina parim korvikütt ning seda olukorras, kus neil on tagaliinis kaks NBA meest Luca Vildoza ja Facundo Campazzo ning uueks hooajaks Euroopa tippklubisse Barcelonasse siirdunud Nicolas Laprovittola.

206 cm pikkusel Scolal on lisaks Ateena olümpiavõidule auhinnakapis OM-pronks (2008 Pekingis) ja kaks hõbedat MMidelt (2002 USAs, 2019 Hiinas).

Ka tema klubikarjäär on märkimisväärne. Scola on esindanud viit maailma tugevaima liiga NBA tiimi, visates hooajal 2010/11 Houston Rocketsi eest keskmiselt 18,3 punkti. 

Mullu liitus ta Itaalia kõrgliigaklubi Varesega, kus on teiste hulgas varem mänginud ka eestlased Kristjan Kangur ja Janar Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles