VIDEO ⟩ Jaapani unistus olümpiakullast elab: belglased alistati viimaste sekundite kaugviskega

Karl-Joosep Küngas
Copy

Olümpiamängude korvpalliturniir on jõudmas lõpusirgele. Naiste seas kindlustas koha poolfinaali ka Jaapan, kes alistas Belgia tulemusega 86:85.

Jaapani naiskond läbis alagrupiturniiri kolme võidu ja ühe kaotusega. Alistuda tuli ainult suurfavoriidile USA-le, kellele jäädi alla tulemusega 69:86. Belgia seevastu oli kaotanud olümpiamängudel ainult Hiinale, kes juba veerandfinaalis Serbiale alistus.

Koduväljakul mänginud Jaapan alustas kohtumist Belgiaga paremini ning teisel veerandil paisutati eduseis hetkeks isegi 12-punktiliseks. Poolajapausile mindi aga hoopis belglannade minimaalses eduseisus.

Kolmandal veerandil pani Belgia järgmise käigu sisse ning korra oli nende edu juba 13-silmaline. Jaapan suutis siiski toibuda ning ees ootasid närvilised viimased minutid. Selles olukorras suutsidki jaapanlannad edukamad olla ja võiduvise sooritati 15,2 sekundit enne lõpusireeni.

Seisult 85:86 jäi lõppsõna veel belglannadele, kuid nende kahe punkti vise ebaõnnestus. Nõnda jõudis poolfinaali Jaapan, kes jääb vastast ootama paarist Hispaania-Prantsusmaa. Teise finalisti selgitavad omavahel USA ja Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles