PM TOKYOS ⟩ Läti rannavolletreener eestlastele: võtke tüdrukud ja hakake neid arendama!

Ville Arike, Tokyo
Copy
Lätlased on viinud Tina Graudiņa (vasakul) ja Anastasija Kravčenoka rannavollemaailma tippu.
Lätlased on viinud Tina Graudiņa (vasakul) ja Anastasija Kravčenoka rannavollemaailma tippu. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Läti jõudis teisipäeval Eestile medalitabelis järele 109 kg kehakaalu tõstja Artūrs Plēsnieks​i pronksmedaliga. Ning pole võimetu, et nad lähevad homme-ülehomme meist mööda, sest rannavõrkpallis on poolfinaali jõudnud nii nende naised kui ka mehed. Läti on ainus riik, kel veel mõlema sugupoole esindajad sel alal konkurentsis.

Teisipäeva hilisõhtul kindlustasid naiste turniiril koha nelja parema hulgas Tina Graudiņ​a ja Anastasija Kravč​enoka, kolmapäeva hommikul meeste seas Mārtiņš Pļaviņš​ ja Edgars Tocs.

Mis on lõunanaabrite mitmel rindel saavutatud edu saladus? «Rannavõrkpall on meil juba pikka aega olnud üsna menukas, kuid Londoni olümpial võidetud medaliga suurenes populaarsus veelgi. Meil on head treenerid, kes on välja töötanud meie mängijatele sobiva metoodika. Nii neidude kui ka noormeeste seas tuleb alt juuniore peale. Kõige enam teeneid on treener Genā​dijs Samoilovsil,» rääkis pärast Pļaviņši ja Tocsi kohtumist intervjuutsoonis mängijaid oodates Läti ajakirjanik Uldis Strautmanis Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles