Skandaal: Valgevene sprinter loobus kodumaad esindamast, ametnikud saatsid sportlase koju, kuid too leidis Poolas poliitilise varjupaiga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristina Tšimanovskaja (vasakul).
Kristina Tšimanovskaja (vasakul). Foto: Federal Chancellory of Austria/SCANPIX

Tokyo olümpiamängudel on puhkenud suur skandaal seoses Valgevene sportlase Kristina Tšimanovskajaga.

Valgevene sprinter, kes pidi Tokyos osalema nii 100 kui ka 200 meetri jooksus, sai seda teha ainult esimeses. Hoopis olulisem oli aga, mis hakkas toimuma pärast seda, kui ta valiti 4x400 meetri teatejooksu naiskonda.

Kaks naiskonda kuuluma pidanud sportlast polnud andnud piisaval arvul dopinguproove ning nõnda ei saanud neid kasutada. Treenerid otsustasid Tšimanovskaja teeneid kasutada, kuid sportlane kritiseeris antud otsust.

See vihastas aga ametnike, kes otsustasid Tšimanovskaja viivitamatult kodumaale saata. Valgevenelanna teadis, et kodumaal läheks tal ilmselt elu väga keeruliseks ning ta otsis väljapääsu. Selle ta ka leidis, sest Poola ulatas 24-aastasele valgevenelannale abikäe, pakkudes poliitilist varjupaika.

Täna öösel maanduski Varssavis Viinist saabunud lennuk, mille pardal oli ka Tšimanovskaja. Seda, kas ta üldse sportlaskarjääri jätkab, ei osanud valgevenelanna öelda. Hetkel keskendub ta enda turvalisuse tagamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles